У вівторок, 24 серпня, в Україні набув чинності закон про е-паспорти. Тепер всі електронні паспорти автоматично прирівняються до паперових і пластикових. Е-паспорти зобов'язані будуть приймати всі без винятку постачальники послуг в Україні - як державні, так і приватні.

Нагадаємо, що цей закон президент Володимир Зеленський підписав у квітні, тоді ж в Офісі Президента повідомили, що закон набуде чинності 23 серпня.

цифровий паспорт в додатку "Дія"
цифровий паспорт в додатку "Дія"

Закон закріплює на законодавчому рівні визначення е-паспорта та е-паспорта для виїзду за кордон і прирівнює їх до фізичних аналогів.

"Це дозволить використовувати ці цифрові документи під час подорожей залізницею або літаком у межах України; під час медичного обслуговування або банківських операцій, для отримання адміністративних, готельних, телекомунікаційних, бібліотечних послуг та пошти, при придбанні товарів у магазині та для підтвердження особи на запит поліції та правоохоронних органів", — пояснювали в ОП.

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

цифровий паспорт в додатку "Дія"
цифровий паспорт в додатку "Дія"

Мобільним додатком "Дія" користується 6 млн осіб. Ще майже 6 млн - веб-порталом. Законопроєкт, який прирівнює е-паспорти до паперових, Верховна Рада прийняла 30 березня 2021 року. За проголосували 302 нардепи. 15 квітня 2021 року Президент України Володимир Зеленський підписав закон про легалізацію електронних паспортів.

Раніше повідомляли, як безкоштовно отримати землю від держави: топ критеріїв Мін'юсту.

Як повідомляв Знай.uа, українка змінила місце проживання, але ніяк не може довести це ПриватБанку: "Не наша помилка".

Знай.uа писав, українці можуть отримати найважливішу довідку, не виходячи з дому: допоможе у військкоматі та при виїзді за кордон.