Відтепер водіям стане не обов'язково сидіти за партою автошкіл, щоб скласти іспит на знання правил дорожнього руху. Водії зможуть дистанційно готуватися до іспиту з ПДР.

Як стало відомо з офіційного facebook-аккаунта МВС України, уряд дозволив майбутнім водіям готується до іспиту не виходячи з дому. Більш того, як уточнюють у відомстві водійські права можна буде отримати поштою або кур'єром.

Дистанційна Підготовка до іспиту з ПДР, фото з відкритих джерел
Дистанційна Підготовка до іспиту з ПДР, фото з відкритих джерел
підготуватися до іспиту з ПДР можна буде не виходячи з дому

Міністр внутрішніх справ Денис Монастирський заявив, що цей крок був зроблений, щоб забезпечити право водіїв готується дистанційно за допомогою єдиної інформаційної системи МВС, і можливість їм отримати водійські права через електронний кабінет водія за коштами поштового зв'язку.

Уряд постановив, що тепер підготовка, перепідготовка і підвищення кваліфікації водіїв будуть доступні онлайн. Акредитовані заклади матимуть можливість викладати дистанційно, за умови, що автошкола проінформує територіальний сервіс МВС про свої плани при реєстрації групи в Єдиному держреєстрі МВС

Популярні новини зараз
Вже у червні отримають більше: пенсіонерам нагадали важливий нюанс – як добитися перерахунку Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею "Продам місце в черзі": чоловіки штурмують ТЦК, воєнкоми не справляються Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Онлайн навчання з теоретичної частини підготовки водіїв буде здійснюватись для груп, у складі якої має бути не більше 10 осіб. Онлайн-навчання не може здійснюватись, якщо заклад не отримав аккедитацію, або втратив її.

Крім того, за бажанням водія передбачається можливість отримання посвідчення через поштового оператора, замовивши документ через свій електронний кабінет або додаток "Дія". У міністерстві вважають, що в умовах пандемії COVID-19 такий підхід допоможе скоротити контакти з іншими людьми. Проект буде реалізований у співпраці з Мінцифрою, головним сервісним центром МВС України та ДП "Інфотех".

Нагадаємо, раніше копи таємно провели експеримент на водіях

Також "Знай.ua" писав, що українців з "євробляхами" попередили про масову відмову в розмитненні

Як повідомляв портал "Знай.ua", копи розповіли про покарання для порушників за кермом