Компанія Facebook створила "білий список". Туди внесено особливо важливих персон з-поміж користувачів, які отримують захист від примусових дій з боку соцмережі.

Наприклад, до їхніх привілеїв належить те, що їм, на відміну від інших, дозволено публікувати матеріали, які порушують правила Facebook. Про це пише The Wall Street Journal з посиланням на внутрішні документи компанії.

Зазначається, що така функція можлива завдяки програмі, відомій як перехресна перевірка. Спершу вона призначалася для контролю за діями щодо профілів знаменитостей, політиків і журналістів.

Дистанційна робота, скріншот: YouTube
Дистанційна робота, скріншот: YouTube

Таким чином VIP-користувачі соцмережі стають захищеними від блокувань з боку соцмережі, показують документи. Водночас інших людей Facebook перевіряє. Зокрема, оцінює, чи відповідають їхні пости правилам компанії по боротьбі зі знущаннями, сексуальним контентом, риторикою ненависті й підбурюванням до насильства.

Популярні новини зараз
Вистачить на продукти й навіть комуналку: ПриватБанк нарахує клієнтам по 2500 грн кешбеку Молитися на індексацію не доведеться: українцям підказали, як збільшити пенсію Вистачить на хліб, поповнення рахунку та упаковку насіння: кому з 1 квітня додадуть до пенсії 500 грн Не виїде закордон ніхто: у Міграційній службі закликали українців до перевірок
Показати ще

Контент, який підозрюють в порушенні правил іноді видаляють або приховують автоматизовані системи. В окремих випадках його оцінюють модератори.

Ноутбук, скріншот: YouTube
Ноутбук, скріншот: YouTube

У внутрішньому керівництві щодо прийнятності перехресної перевірки вказано наступні критерії для включення в білий список: "гідне висвітлення в пресі", "впливовість або популярність". Програма охоплює практично всіх, хто регулярно з’являється в засобах масової інформації або у кого є чимало підписників.

Таким чином туди потрапляють кінозірки, ведучі ток-шоу, вчені і великі блогери. Наприклад, в Instagram перехресна перевірка охоплює навіть сторінки популярних тварин.

робота за ноутбуком, фото: Pxhere
робота за ноутбуком, фото: Pxhere

Нагадаємо, українські безхатьки отримали шанс на нове життя: відмили, похвалили - ще й гроші дають. Людей повертають у соціум і навчають розпоряджатися грошима

Як повідомляв портал "Знай.ua", кому з українців не світить субсидія: доведеться викласти останню копійку за комуналку. Хто не отримає субсидію в опалювальному сезоні

Також "Знай.ua" писав, що в Україні цукор подорожчав на 91,2%, а олія - на 75,6%: як змінилися в ціні інші популярні продукти. Ціни на цукор та соняшникову олію за рік злетіли майже вдвічі - Держстат