З кожним роком в Україні пенсія стає все більше, однак, цього все одно не достатньо для комфортного життя. Українці почали цікавитися, коли чекати чергового підвищення.

Про це стало відомо завдяки новому посту на сторінці Пенсійний кур'єр у соціальній мережі Facebook, де в рубриці "Питання-відповідь" регулярно надають допомогу українцям.

Цього разу пенсіонер, 79-річний учасник бойових дій поцікавився, чи чекати йому підвищення на свою категорію у вересні, якщо в липні вже підняли пенсію на 900 гривень.

Пенсіонери, скірншот із відео
Пенсіонери, скірншот із відео

Популярні новини зараз
Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Відповідь прийшла практично відразу. У липні дійсно підвищили виплати тим учасникам бойових дій, які отримували мало грошей. Якщо раніше держава виплачувала її в розмірі 165%, то зараз її збільшили до 210 - 3 893 гривень.

"А ось з вересня ніякого збільшення пенсії для учасників бойових дій, і взагалі для інших категорій населення, не передбачається. Зате з 1 жовтня Вам як людині, яка досягла 75-річного віку, буде встановлена щомісячна доплата до пенсії в розмірі 400 грн. Ви будете отримувати ці додаткові 400 грн, поки не досягнете віку 80 років, а після настання цієї вікової позначки, замість 400 грн вже будете мати 500" - йдеться в повідомленні.

Пенсіонери, скріншот: YouTube
Пенсіонери, скріншот: YouTube

Варто зазначити, що цього року державою передбачено ще 2 підвищення пенсії, одне з них 1 жовтня, а друге вже 1 грудня.

Пенсіонери, кадр з відео
Пенсіонери, кадр з відео

Нагадаємо, запитують особисті дані та баланс картки: Українка викрила ошуканців на ОЛХ, як влаштована афера

Як повідомляв Знай.ua, з 1 жовтня розмір субсидії в різних регіонах може відрізнятися,- Завальнюк

Знай.ua писав, українці просять Володимира Зеленського перерахувати комуналку перед опалювальним сезоном: "Не в змозі платити 8 тисяч"