Відомий український педіатр, телеведучий, блогер, а також людина, якій вже пропонували зайняти найвищу посаду в Міністерстві охорони здоров'я України - Євген Комаровський подарував нову порцію корисних порад.

Комаровський закликав батьків тримати капсули для прання, в яких використовується концентрат, якнайдалі від дітей.

Про це стало відомо завдяки новій публікації Євгена Комаровського в мережі Instagram.

Публікація Євгена Комаровського, скріншот: Instagram
Публікація Євгена Комаровського, скріншот: Instagram

Він зазначив, що щогодини батьки звертаються за медичною допомогою через отруєння капсулами.

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

"Найнебезпечніший вік: 1-2 роки. 36% отруєнь відбувається, коли капсули знаходяться поза контейнером", - написав доктор.

Комаровський підкреслив, що госпіталізація необхідна якщо:

- важко дихати;

- сильна блювота;

- сильне печіння і подразнення очей;

- погіршення зору;

- втрата свідомості.

"Незалежно від прояву симптомів необхідно звернутися за медичною допомогою", - закликав лікар.

Також варто нагадати нашим читачам, що Євген Комаровський розповів, що сніффінг це сучасна форма токсикоманії. Сніффінг зараз дуже популярний серед дітей, це коли вони нюхають газ з запальнички або балонів для їх заправки.

Євген Комаровський зазначив, що зараз відомо про значну кількість дитячих смертей від захоплення сніффінгом. У зоні ризику можуть опинитися школярі, а також діти молодшого віку.

Раніше повідомляли, розкидає вітром, у вихідні ніхто не прибирає: комунальники не справляються з напливом сміття, українці знайшли спосіб вирішити проблему.

Як повідомляв Знай.uа, які обмеження очікують українців при посиленні карантину: на порозі "жовтої зони".

Знай.uа писав, звільнення за відмову вакцинуватися: відомий юрист розповів, як доведеться виживати українцям у "жовтій" зоні.