Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль провів брифінг, де повідав українцям багато важливої інформації. Яких змін чекати вже в найближчі кілька місяців, і що планують поміняти.

Спочатку він розповів те, що стосується карантину і майбутніх обмежень. Денис Шмигаль зазначив, що продовжиться масочний режим, а також продовжиться вакцинація співробітників. При цьому, громадський транспорт закривати уряд не планує.

Вакцинація дозволить зберегти людей, а також продовжити бізнесу працювати.

Також, цього року заплановано отримати від великої приватизації понад 12 мільярдів гривень до бюджету країни.

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

На даний момент Кабінет Міністрів робить все можливе для того, щоб ціна на газ для споживачів залишалася на колишньому рівні - 7,96 гривень. Така ж ціна була встановлена і в минулому році.

Денис Шмигаль, кадр з відео
Денис Шмигаль, кадр з відео

В Україну очікується місія МВФ, яка прибуде в країну вже в суботу, 18 вересня. Всі вимоги були виконані, і найімовірніше незабаром прийде транш у розмірі 750 мільйонів гривень.

"І чекаємо, що орієнтовно в кінці листопада-початку грудня буде можливий транш МВФ. Після місії проходить 5-7 тижнів підготовки і засідання ради МВФ, і відразу після цього йде транш", - сказав Шмигаль.

На виплату субсидій потрібно 12 мільйонів гривень, і тоді не буде ніяких заборгованостей. Гроші планується брати в майбутньому з бюджету України.

Нагадаємо, раніше львів'янам озвучили нові правила виплати пенсій через "Укрпошту": що змінилося з 1 вересня.

Як повідомляв портал Знай.ua, кому з українців не світить субсидія: доведеться викласти останню копійку за комуналку. Хто не отримає субсидію в опалювальному сезоні

Також Знай.ua в Україні цукор подорожчав на 91,2%, а масло - на 75,6%: як змінилися в ціні інші популярні продукти.