Десь тиждень тому з'явилася інформація про проблему, з якою зіткнулися фермери в Херсонській області.

Справа в тому, що під кінець сезону неможливо продати кавуни навіть по 30-50 копійок за кілограм. Один з фермерів, Микола Моїсеєнко, витратив близько 300 тисяч гривень на те, щоб засіяти поле сортом "Талісман". Але вийшло у нього виторгувати всього 100 тисяч.

Кавуни на ринку, кадр з відео
Кавуни на ринку, кадр з відео

Щоб якось вийти з цієї ситуації, фермер був готовий віддати кавуни безоплатно, але тільки тим, хто готовий приїхати і зібрати їх. Але ніхто з українців не цікавився. Тому з'явилося нове відео, як власники кавунів почали знищувати урожай, через низьку закупівельну ціну і поганий попит.

"Марафон "краще б ... віддали" оголошується відкритим", - йдеться в публікації з подібним відео.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Кавуни в "Ашані", фото: Telegram
Кавуни в "Ашані", фото: Telegram

"А чому не вигідно? Хіба вигідніше знищувати кавуни?", "Наочний приклад того, чому країна в гівні", "Простіше їх викинути, ніж займатися вантажоперевезенням і з кимось там домовлятися", "Знищення економить час", "Так. Попит не покриває пропозиції, Так що ринок скорочується шляхом утилізації", - пишуть користувачі в коментарях.

Нагадаємо, на Херсонщині кавуни гниють прямо на полях: фермери не можуть продати урожай навіть по 30 копійок

Як повідомляв "Знай.ua", ціла сім'я отруїлася кавуном з супермаркету: бабуся і дочка померли, в місті паніка

Знай.ua писав, 50 грн за кілограм: військовим закупили картоплю за ціною набагато дорожче ринкової