У Тернопільському аквапарку двоє лікарів, хірург та анестезіолог, змогли здійснити справжнє диво – реанімували потонулу дитину. Про це розповіли у ДСНС України.

“Дитину вже побачив в стані клінічної смерті”, - зізнається один із героїв-рятувальників. Дитині неймовірно пощастило, що в потрібний момент поруч опинилися справжні лікарі-професіонали.

Того дня, 16 травня, маленька дівчинка ледь не потонула у басейні, розташованому в одному з готельно-розважальних комплексів на Тернопільщині.

Дитину без свідомості, яка плавала на поверхні води, побачила матір. Її переляканий крик про допомогу почули двоє дитячих анестезіологів – Юрій Голінка та Сергій Цісарський. Вони також того дня відпочивали біля басейну.

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Чоловіки одразу ж почали реанімувати дівчинку – їй вже спробував надати допомогу працівник закладу, проте марно.

Не зважаючи на безліч критичних зауважень з боку свідків події, Сергій та Юрій зуміли повернути крихітку до життя. До готелю під’їхала швидка допомога, яка відвезла дитину до реанімації, у якій працюють рятівники.

У відділенні чоловіки остаточно повернули дівчинку до життя.

«Ось такі вони, українські лікарі. Жертовні та завжди готові прийти на допомогу тим, хто її потребує. За свою небайдужість і відданість справі наші рятівники Сергій Цісарський і Юрій Голінка гідні звання лауреатів Всеукраїнської акції «Герой-рятувальник року»!», - додали у ДСНС.