У вересні цього року в Україні збільшується кількість хворих. Наша країна знаходиться на порозі жовтої зони.

Минулого тижня в Кабміні заговорили про перехід в "жовтої" зони карантину. З точки зору прем'єр-міністра Дениса Шмигаля, це має допомогти уникнути повного локдауну, повідомляє телеграм-портал Новини.LIVE.

Також про те, що наша країна наближається до жовтої зони повідомив голова парламентського комітету з питань здоров'я нації Михайло Радуцький.

Карантин в Україні, кадр з відео
Карантин в Україні, кадр з відео

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Найгірша ситуація у Львівській, Чернівецькій та Вінницькій області. Також напружена ситуація в таких областях як Луганська, Львівська, Рівненська та Полтавська. Там рівень госпіталізації більше норми.

Якщо карантин посилять, то це загрожує таким обмеженням:

  • Проведення масових заходів за участю більше однієї людини на 4 кв. м площі будівлі;
  • Заповнюваність кінозалів та інших закладів культури - не більше 50%;
  • Спортзали можуть працювати за умови - не більше 1 людини на 10 кв. м;
  • Школи можуть працювати, якщо вакциновано не менше 80% персоналу (це стосується всіх співробітників, а не тільки вчителів).

Раніше повідомляли, Україна на порозі "жовтої зони" карантину: доктор Комаровський пояснив, наскільки здатна захистити медична маска.

Як повідомляв Знай.uа, доктор Євген Комаровський і футбольний коментатор Віктор Вацко помірялися "грибним урожаєм": "Головач гігантський".

Знай.uа писав, у вас є 30 хвилин, щоб врятувати життя: в яких випадках треба негайно викликати швидку.