Прийшла осінь, тепло ще зберігається, але скоро зовсім піде і настануть холоди, а разом з ними "сплячка", що стосується фруктів і овочів.

Зараз ми все ж поговоримо на тему врожаю. Йтиметься про яблунях і проблеми, про які можна судити виходячи зі стану плодів після збору. Рано заспокоюватися, коли ви їх сховали в підвал або льох. Саме по плодах можна обчислити, чого все ж не вистачає саду, чим можуть хворіти дерева і які дії слід зробити, щоб поліпшити ситуацію.

Яблуні, фото: скріншот з відео
Яблуні, фото: скріншот з відео

Перше, що ви можете зробити на правильному шляху — перебрати яблука і зберігати хворі окремо від здорових. Це корисно робити і в тому випадку, щоб згодом легше визначити, від чого страждає сад.

Наприклад, сіра гниль на плодах говорить, що саду просто необхідна проріджує обрізка гілок-дублерів, гілок, затінюють інші або тих, що ростуть вниз і всередину крони. Крона в результаті цієї дії стане прозорою, а кора швидше просохне після дощу і не буде дивуватися мохом.

Популярні новини зараз
Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Збір яблук, скріншот: Youtube
Збір яблук, скріншот: Youtube

Якщо на яблуках помічена гірка ямчатость, слід внести вапно і кальцієву селітру; плодова гниль говорить про необхідність захисту від плодоріжки, а також профілактична обробка від моніліозу.

Короста від парші говорить лише про недостатню боротьбу з даним захворюванням. Допоможуть Скор, Квадріс, Строби та інші. А ось червоні плями нагадують про щитівки в саду.

Яблука, фото з Telegram-каналу "Чорний список"
Яблука, фото з Telegram-каналу "Чорний список"

Нагадаємо, заготівля зелених помідорів "П'яні" на зиму: випив і закусив з однієї банки

Як повідомляв "Знай.ua", на Херсонщині кавуни гниють просто на полях: фермери не можуть продати урожай навіть по 30 копійок

Знай.ua писав, "Навіть не здогадуються": водоканал дав поради, як уберегти лічильник від поломки, а гаманець від витрат