На метеозалежних людей впливає практично все, це атмосферний тиск, вологість, геомагнітна обстановка і навіть різка зміна температури повітря. Такі зміни можуть негативно впливати на самопочуття.
Для нормального функціонування тіло людини повинно утримувати стабільну температуру тіла 36,6 С. Зміни метеорологічної обстановки запускають регуляторні механізми нервової і гормональної систем. Вони ж можуть привести до головних болів, труднощів зі сном або болів в суглобах, передає alexandr_stepchenko в instagram.

Метеозалежність
Метеозалежність

Впливам природи найчастіше піддаються люди з хронічними захворюваннями серцево-судинної системи, зайвою вагою, проблемами з нервовою, дихальною, ендокринною або опорно-руховою системами.

Коли змінюється атмосферний тиск, то це впливає на тиск в порожнині суглобів. Нервові закінчення, розташовані на проблемній ділянці, дратують його, а пошкоджені суглоби знову починають хворіти.

Головний біль, Фото з відкритих джерел
Головний біль, Фото з відкритих джерел


Що може допомогти в боротьбі з метеозалежністю?

- Зміцнення кровоносних судин. Наприклад, за допомогою регулярного контрастного душу, лазні.
- Регулярні тривалі прогулянки на свіжому повітрі.
- Підвищення фізичної активності.
- Достатній питний режим.

Експерти одноголосно заявляють, що найважливішим у перемозі над метеозалежністю можна вважати здоровий спосіб життя: якісний сон, правильне харчування, достатню фізичну активність, відсутність шкідливих звичок і відсутність стресу.

Також портал Знай писав, що Венеція, Мальдіви та ліси Амазонки постраждали від глобального потепління: топ-10 місць, які скоро зникнуть.

Популярні новини зараз
Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі На ТЦК чекає колапс: терміни поставили в глухий кут Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще