Українцям знову нагадали про жовтневе підвищення пенсій. Торкнеться воно, на жаль, далеко не всіх пенсіонерів. Кому і чого очікувати вже в наступному місяці.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства соціальної політики, яке займається ретельно даним питань.

Справа в тому, що з 1 жовтня поточного року буде збільшена пенсія для цілого ряду пенсіонерів. Торкнеться така індексація тих українців, які вже досягли віку 75 років.

Пенсіонери, вік яких від 75 до 80 років будуть тепер отримувати пенсію, мінімальний розмір якої буде на рівні 2500 гривень, і плюс до цього вони отримуватимуть доплату в 400 гривень.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Пенсіонери, фото: Facebook
Пенсіонери, фото: Facebook

До слова, це не останнє підвищення, яке варто очікувати пенсіонерам цього року. Починаючи з 1 грудня в Міністерстві соціальної політики пообіцяли нові доплати для українців.

Пенсіонери від 65 років, стаж яких 35 років для чоловіків, а також 30 для жінок зросте до 2600 гривень.

Пенсіонерка, скрін, відео YouTube
Пенсіонерка, скрін, відео YouTube

Також, для всіх категорій пенсіонерів буде підвищено рівень мінімальної пенсії приблизно на 4,43%. Якщо раніше ця сума становила 1854 гривні, то після цього 1934.

Середня пенсія по Україні на сьогоднішній день становить від 2 до 3 тисяч гривень. Практично 40% українців щомісяця її отримують.

Пенсіонер, фото: Знай.ua
Пенсіонер, фото: Знай.ua

Перша індексація на наступний рік запланована вже на березень місяць, і вона вважається наймасштабнішою - для 10 мільйонів пенсіонерів.

Нагадаємо, Львів охопила хвиля безробіття: кому складніше пристосуватися – чоловікам, або жінкам.

Раніше Знай писав, що власники автомобілів і великих квартир можуть забути про субсидії

Як повідомляв Знай, українцям в "червоних зонах" пообіцяли підтримку під час карантину