Головний державний санітарний лікар України Ігор Кузін в ефірі програми "Право на владу" на телеканалі 1+1 розповів про відповідальність за порушення карантинних обмежень.

Санлікар наголосив, що покарання має бути не єдиною підставою носити маски.

Ігор Кузін, скриншот з Ютубу

"Зараз у нас передбачена відповідність за порушення карантинних обмежень. Покарання має бути не єдиною підставою для того, щоб люди почали думати по-іншому. Україна вже другий рік перебуває в пандемії і вже кожен має розуміти, що прості протиепідеміологічні заходи дійсно рятують життя", - сказав Кузін.

Ігор Кузін, скриншот з Ютубу

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає
Показати ще

Ми отримуємо багато повідомлень про те, що люди не дотримуються карантинних вимог в аеропортах та інших місцях масового скупчення. Ми хочемо разом з поліцією проводити спільні показові перевірки, що підняти рівень самосвідомості населення.

Ігор Кузін додав, що за порушення маскового режиму передбачена адміністративна відповідальність.

Карантинні обмеження, фото: МОЗ

Нагадаємо, що зараз в Україні ускладнилася ситуація із захворюваністю на коронавірус. Міністерство охорони здоров'я прогнозує перехід України із "зеленої" у "жовту" зону протиепідеміологічних обмежень уже найближчим часом.

Обмеження "жовтої" зони передбачають: проведення масових заходів за участю більш як 1 особи на 4 кв. м площі будівлі або території; заповненість кінозалів та залів інших закладів культури понад 50% місць; заповненість спортзалів і фітнес-центрів не більше ніж 1 особа на 10 кв. метрів.

Обмеження по часу роботи закладів у "жовтій" зоні відсутні.

Нагадаємо, раніше Польща відкрила кордони для українців: потрапити на заробітки стало простіше.

Як повідомляв портал "Знай.ua", Україна на порозі "жовтої зони" карантину: доктор Комаровський пояснив, наскільки здатна захистити медична маска.

Також "Знай.ua" писав, що в Україні можуть посилити карантин: що заборонять у всіх регіонах.