Відомий український доктор Євген Комаровський розповів, навіщо носити медичні маски, якщо вони все одно пропускають невеликі частинки вірусу.

Новий пост він опублікував на своїй сторінці в соціальній мережі Instagram, де регулярно відповідає на запитання українців, або ж ділиться порадами на медичні теми.

Цього разу йому поставили питання стосовно медичних масок. Користувач задав питання, стосовно того, чи доцільно їх носити.

Вже півтора року ми живемо в епоху пандемії коронавірусу, і за цей час вчені дізналися, що вірус здатний переміщатися з потоками повітря, і поширюватися аерозольно. При цьому, на поверхнях він не зберігається.

Популярні новини зараз
Подорожчає одна з критично важливих комунальних послуг: який тариф хочуть встановити "Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

"Причому частинки вірусу настільки маленькі, що маска їх не затримує, хіба що хороший респіратор. Так навіщо ж ми носимо маски? Від чого вони можуть нас захистити?"- йдеться в питанні.

Люди в масках, скріншот: Youtube
Люди в масках, скріншот: Youtube

Відповідь досить проста і логічна. Коли людина кашляє, то з нього вилітають різні мокротиння. Якщо маски не буде, то все це розлетиться на кілька метрів, а не залишиться в масці.

Також, медична маска може зменшити кількість вірусів, які вдихає людина. Вона дає шанс не отримати дозу, яка може нашкодити вам.

люди в масках, скріншот з відео
люди в масках, скріншот з відео

"Так, стратегічно маски однозначно програють дистанціюванню і системам вентиляції. Але вони, тим не менш, все ж працюють. Поки нічого іншого у нас, на жаль, немає. І ви повинні розуміти, що, наприклад, при відсутності масок і близькому контакті суперрозповсюджувач може заразити тисячу осіб, а з масками — тільки двісті" - йдеться у відповіді доктора Комаровського.

Раніше повідомляли, професор, який передрік пандемію, розповів про синдром covid-стресу.

Як повідомляв Знай.ua, навчання під час пандемії-які заходи вживаються в школах різних країн світу.

Знай.uа писав, у США знайшли першу білку, яка запустила епідемію бубонної чуми.