Відомий український педіатр, телеведучий і вже доволі активний блогер Євген Комаровський нагадує, що принциповою особливістю людських хвороб, особливо гострих, особливо інфекційних, особливо у дітей, є погіршення стану в нічний час.

За словами Комаровського, батьки вночі хочуть спати... Як наслідок - протягом декількох годин дитина не п'є і дихає ротом, що призводить до погіршення стану і ранкової госпіталізації.

Про це стало відомо завдяки новій публікації Євгена Комаровського в мережі Instagram.

Публікація Євгена Комаровського, скріншот: Instagram
Публікація Євгена Комаровського, скріншот: Instagram

Також педіатр нагадує, що якщо дитині зле ввечері, то шансів, що протягом ночі стан покращиться, не багато.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

"Готуючись до ночі, зверніть увагу на наступні принципові моменти:

1. Параметри повітря. Повітрообмін (провітрювання). Зволожувач повітря.

2. Рідина для пиття (оптимально — засіб для пероральної регідратації). Будь-то нічний плач, схлип, звук — привід підійти і напоїти. Якщо не прокидається більше трьох годин - будити і поїти. Якщо немає сечовипускання більше трьох годин - будити і поїти.

3. Контроль температури тіла. Оптимально - постійне вимірювання (сучасних електронних пристроїв для цього існує предостатньо). Заздалегідь розібратися з дозами і лікарською формою жарознижуючих засобів.

4. Контроль носового дихання. Заздалегідь розібратися з сольовими розчинами і судинозвужувальними засобами.

5. Вирішіть, хто з дорослих і коли: встає, контролює температуру, доливає воду в зволожувач, поїть, дає ліки, капає ніс і т.д.", - повідомляється на сторінці Євгена Комаровського.

Раніше повідомляли, Україна на порозі "жовтої зони" карантину: доктор Комаровський пояснив, наскільки здатна захистити медична маска.

Як повідомляв Знай.uа, доктор Євген Комаровський і футбольний коментатор Віктор Вацко помірялися "грибним врожаєм": "Головач гігантський".

Знай.uа писав, у вас є 30 хвилин, щоб врятувати життя: в яких випадках треба негайно викликати швидку.