Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль розповів, що тепер українські родини зможуть придбати власне житло за доступною іпотекою.

Про це та інші урядові рішення Денис Шмигаль розповів на своїй сторінці у фейсбук.

Так, стало відомо, що уряд ухвалив рішення про приєднання Державної іпотечної установи до Української фінансової житлової компанії. Вже після завершення об'єднання для українців готують випуск державних облігацій на суму до 20 млрд грн для того, щоб іпотечні програми були доступні якнайбільшій кількості українців.

Денис Шмигаль, кадр з відео
Денис Шмигаль, кадр з відео

"За перші пів року роботи програми Президента України "Доступна іпотека 7%" вже видано кредитів на більш ніж 650 млн грн", - зазначив Шмигаль.

Також за словами прем'єр-міністра незабаром премії для найкращих учителів року буде збільшено удвічі. Тепер за перше місце буде присуджено премію в розмірі 60 тисяч гривень, за друге місце — 54 тисячі гривень, за третє — 48 тисяч гривень. Варто зазначити, що ці суми будуть збільшуватися із запланованим зростанням мінімальної заробітної плати.

Денис Шмигаль - фото Кабінет Міністрів України
Денис Шмигаль - фото Кабінет Міністрів України

Також уряд має намір посилити відповідальність у сфері надання соціальних послуг. Документ має запобігти виникненню ситуацій, коли заклади з надання соціальних послуг не виконують свою роль та становлять загрозу для людей. Саме тому уряд пропонує запровадити штрафи, розмір яких коливатиметься залежно від порушень: від десяти до двох тисяч неоподаткованих мінімумів доходів громадян (від 11,4 тис. грн до 2,3 млн грн).

Популярні новини зараз
Виїзд з України зміниться 18 березня: які нововведення чекають на всіх вже в понеділок Всі дані передадуть до податкової: доведеться заплатити за кожен метр Підвищення пенсій з 25 березня: у кого і на скільки в Україні збільшаться виплати Зібрав долари на "чорний день" - отримай штраф: в Україні змінилися правила зберігання валюти
Показати ще
Також уряд затвердив методику визначення різниці в тарифах для погашення заборгованості теплокомуненерго.

"Компенсація різниці в тарифах підприємствам ТКЕ дасть можливість безперешкодно пройти опалювальний сезон. Це крок, який дозволить місцевій владі взяти відповідальність перед людьми за тарифи на тепло та гарячу воду, а також навести порядок із власними комунальними підприємствами, адже неефективність їх керівництва більше не буде покриватися за рахунок коштів бюджету та платників податків", - підсумував він.

Нагадаємо, нотаріус у лісі, рейдери та "сліпі" підписи: українцям назвали найпоширеніші махінації з житлом. Найчастіше квартирами заволодівають незаконним шляхом заради продажу, або щоб брати під них кредити

Раніше Знай писав, що Шмигалю і Разумкову висунули низку вимог: 7 тисяч компенсації від копів-"нахаб", а для священників – декларація. Чого чекають від Парламенту та Кабміну

Знай.uа писав, як взяти ділянку в оренду під город або дачу: топ правил проти шахраїв.