Українка поцікавилася, чи має вона право на вихід на пенсію за вислугою років у свої 53 роки. Питання вона озвучила у «Пенсійному кур’єрі» № 35 (953).

За її словами, на сьогоднішній день вона має 33 роки стажу роботи вчителем. Народилася вона у 1968 році.

«Чи можна скористатися правом виходу на пенсію за вислугу років сьогодні?», - запитує жінка у спеціалістів видання.

У відповідь їй повідомили, що так – у неї є така можливість.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Тарологиня розповіла, чи впораємося ми із російськими "Цирконами" Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

«Так. Право на призначення пенсії за вислугу років є, оскільки, цілком очевидно, що за наявності на сьогодні 33 років спеціального стажу на 01.11.2017 він був більшим за необхідний — 26 років 6 місяців», - підрахували у виданні.

Тепер читачка має право звернутися за призначенням пенсії за вислугу років за таких обставин в будь-який час після того, як звільниться з роботи вчителем.

Законодавство вирізняє чотири категорії працівників, які мають право на пенсію за вислугу років:

- військовослужбовці, службовці та працівники органів внутрішніх справ;

- працівники цивільної авіації та льотно-випробувального складу;

- державні службовці, судді, працівники прокуратури і митних органів;

- окремі категорії працівників та спеціалістів інших галузей народного господарства.

Раніше повідомляли, з 1854 грн до 6000 грн: в Україні можуть відв'язати пенсію від прожиткового мінімуму заради підвищення. Уряд ухвалив постанову щодо виплати пенсій для осіб з інвалідністю, потерпілих внаслідок Чорнобильської катастрофи, у підвищених розмірах.

Як повідомляв Знай.uа, тисячам пенсіонерів підвищать виплати від 3 до 6 000 гривень: хто потрапив у категорію пільговиків. Кому світять підвищені пенсії вже завтра.

Знай.uа писав, арешт майна та банківських рахунків українців за борги: Мін'юст налякав ноу-хау.