Про те, що клімат стрімко змінюється не в найкращу сторону, знають практично в кожному куточку світу. Чи Готова до цього Україна, а також, що можна зробити вже зараз.

Незважаючи на те, що ще всього тиждень тому в Україні була спека, зараз вже помічена перша паморозь. Все зараз відбувається досить стрімкіше, і клімат останнім часом нагадує розгойдані гойдалки.

Скрін, відео YouTube, дощ
Скрін, відео YouTube, дощ

Якщо в одному місці може бути жарко, то за лічені кілометри орудує злива з вітром, який здатний вирвати дерева, а також залишає без світла цілі міста. Кліматологи кажуть, що це вже погодна норма.

За півтора століття глобальна температура планети зросла на 1,1 градус, і наслідки вже відчуваються, але ще не межа.

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Сніг, фото: Unian
Сніг, фото: Unian

У найближчі кілька років вона може піднятися до граничної точки в 1,5 градуса. Кліматологи розповідають, що через нагрівання атмосфери волога з море і річок може набагато швидше випаруватися, а циклони будуть набагато раптовіше. Сама катастрофічна ситуація зараз в Туреччині, де вигоріло понад 100 тисяч лісів і полів, і все це Клімат. В Одесі, наприклад, всього за 5 годин випала двомісячна норма дощу, і це теж не нормально.

Ураган в Індії, фото: reuters.com
Ураган в Індії, фото: reuters.com

Адаптація-наш єдиний шанс на порятунок, кажуть кліматологи і зазначають, що попереджувальні заходи коштують набагато менше, ніж ліквідація наслідків.

Нагадаємо, раніше Вдвічі більше за Київ і вагою 315 млрд тонн айсберг відколовся від Антарктиди

Як повідомляє портал Знай.ua Криза безпеки і глобальне потепління - ООН і Google б'ють тривогу в Мюнхені

Також Знай.uа писав, що Чотири місяці літа: кліматологи ошелешили українців прогнозом, коли чекати "глобального потепління"