Протягом місяця зросла середня вартість електроенергії. Тепер вона становить 1958,6 грн за МВт-год.

Йдеться про середній показник електроенергії на ринку "на добу вперед", на який орієнтуються всі учасники торгів. У середньому вона зросла на 52 з половиною відсотки, повідомляє статистика державного підприємства "Оператор ринку".

Крім цього, на внутрішньодобовому ринку також піднялася ціна електрики. Вона склала 2994 грн за МВт-год, що на сімдесят один відсоток вище попереднього показника.

Дане подорожчання було викликане діями Національної комісії з регулювання енергетики, які вирішили збільшити максимальні граничні ціни продажу електрики.

Ціни на електрику, кадр з відео
Ціни на електрику, кадр з відео

Популярні новини зараз
Закочуйте рукави – ще доведеться попрацювати: кого з українців не відпустять на пенсію у 2024 році Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках
Показати ще

Це підвищення ціни на оптовому ринку і передбачається, що воно торкнеться в першу чергу промислових підприємств. При цьому населення буде платити за тарифом як і раніше 1,68 грн за кВт-год.

Однак радіти простим українцям не вийде. Швидше за все, це призведе до підвищення цін на різні товари і послуги.

Як відомо, продукти в нашій країні мають цілком європейську ціну при старих зарплатах.

Нагадаємо, що Ніагарський водоспад підсвітили кольорами прапора України з Днем Незалежності. Акція підготовлена спільними зусиллями канадців та українців.

Як повідомляв " Знай.ua", українці вимагають від Зеленського знизити комунальні тарифи в два рази: "Це грабіж".

Крім цього, ми повідомляли, що біля Конгресу у Вашингтоні чоловік погрожує підірвати два квартали і вимагає Байдена. у вантажівці, припаркованій біля бібліотеки Конгресу у Вашингтоні, знаходиться людина, яка стверджує, що в машині є вибуховий пристрій.