В Україні сім місяців діє мовний закон. За цей час надійшло сімнадцять скарг.

На даний момент не зафіксовано жодного штрафу за порушення мовного закону, передає APnews.

"Станом на 3 вересня штрафи на суб'єктів господарювання не накладалися" - повідомляють представники Офісу мовного омбудсмена.

Проте було виписано близько сімнадцяти попереджень для суб'єктів господарювання: як фізичним, так і юридичним особам.

мовний закон
мовний закон

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

При цьому представники Офісу мовного омбудсмена повідомили, що облік порушників не ведеться.

Нагадаємо, 16 січня вступили норми мовного закону. Згідно з ними, сфера обслуговування повинна вести діяльність тільки українською мовою. Вже з 16 липня правила посилилися і українською мовою зобов'язали робити рекламу, давати концерти, випускати літературу і т.д. також закон зобов'язує перекладати, озвучувати і дублювати фільми, серіали та іншу телепродукцію на українську мову.

Нагадаємо, Кабмін пригрозив боржникам за комуналку: штраф або позбавлення субсидії. Українці, які всерйоз заборгували, можуть отримати серйозні наслідки.

Як повідомляв " Знай.ІА", українець взяв кредит у Приватбанку і залишився "голим": "Погрожували і ображали". Чоловік поскаржився на роботу фінансової установи, з якою у нього стався конфлікт.

Знай.иа писав, Марина Лазебна розповіла про нарахування субсидій в опалювальному сезоні та підвищення пенсій: дали час до вересня.