У Великій Британії 21-річного Бена Джонса засудили до читання класичної літератури та двох років обмеження волі. Все це через його ультраправі та неонацистські погляди, а також зберігання на комп’ютері інструкцій з виготовлення вибухівки та декілька тисяч матеріалів ксенофобського змісту.
Про це повідомляє Leicestershire Live.
Так, суд порекомендував чоловікові заглибитися у творчість Джейн Остін, Вільяма Шекспіра, Томаса Харді, Чарльза Дікенса та інших. Аби довести те, що він читає класику, Бену Джону доведеться повертатися до суду кожні 4 місяці, щоб суддя перевірив його. Також підсудному довелося пообіцяти, що він більше не читатиме літератури екстремістського спрямування.

Бена Джона засудили до читання класики за ультраправі погляди / Фото Leicestershire Live
Бена Джона засудили до читання класики за ультраправі погляди / Фото Leicestershire Live

"4 січня ви розповісте мені, що прочитали, і я перевірю це. Якщо я вирішу, що ви брешете, ви будете страждати. Я буду спостерігати за вами, Бене Джон, на кожному кроці. Ви знаєте, що станеться, якщо ви підведете мене, – сказав суддя.

Зазначимо, що вперше правоохоронці звернули увагу на Бена Джона ще у січні 2018 року. Тоді він зустрічався з представниками превентивної служби, що займається дерадикалізацією молодих людей, схильних до екстремізму. Але це не допомогло.

У січні 2020 року на його комп’ютері виявили більше ніж 10 тисяч файлів з матеріалами про неонацизм, фашизм, ідеологію Адольфа Гітлера. Крім того, там було ще кілька документів, в яких розповідалося про способи виготовлення вибухівки. 11 серпня 2021 року присяжні визнали його винним у зборі та зберіганні інформації, що може бути корисною для підготовки теракту.

Нагадаємо, знайшли десятки загублених дітей: 4 вражаючі історії псів-рятувальників, які стали героями для українців. Рятувальники тісно працюють з чотирилапими колегами

Популярні новини зараз
Подорожчає одна з критично важливих комунальних послуг: який тариф хочуть встановити Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Раніше Знай писав, що хлопець із ножем накинувся на натовп перехожих, чорний день для країни – є загиблі і постраждалі. Вбивцю з ножем затримав розлючений натовп

Також Знай повідомляв, що з каналізації в теплий будинок: українські рятувальники витягли тремтячу дитину з того світу