Одеським рятувальникам допомагають вести службу чотирилапі помічники - Стела, Матильда, Невада і Зара.

Про це розповіли в пресслужбі ДСНС України.

Починаючи з 2009 року rsyjkjusxyt відділення у селі Жеребкове залучається до виконання завдань за призначенням, як у разі самостійного виконання робіт, так і у складі аварійно-рятувальних підрозділів, під час ліквідації наслідків масштабних надзвичайних ситуацій, з пошуку та порятунку постраждалих у природному середовищі, у зруйнованих будівлях та інше.

службові собаки, фото: ДСНС
службові собаки, фото: ДСНС

У кінологів та їхніх чотирилапих колег у скарбничці понад 120 залучень. Серед яких понад 20 знайдених людей, в тому числі і дітей, які з різних причин пішли з дому і загубилися. Також майже сотня розкритих крадіжок державного та особистого майна на суму понад 4 мільйони гривень та близько десятка розкриття вбивств.

Популярні новини зараз
Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

За цей кінологічний підрозділ було неодноразово нагороджено відзнакою "За службу державі" та почесними грамотами.

службові собаки, фото: ДСНС
службові собаки, фото: ДСНС

З чотирилапими рятувальниками постійно проводяться тренування для відпрацювання практичних навичок і загальної поведінки.

"Для постійної підтримки працездатності службових собак і відпрацювання практичних (тактичних) навичок кінологічними розрахунками постійно проводяться тренування, як із загального слухняності, так і спеціальних вправ (пошук постраждалих в зруйнованих будівлях (приміщеннях), в лісі, природному середовищі і пошук по запаховому сліду людини)", - йдеться в повідомленні.

службові собаки, фото: ДСНС
службові собаки, фото: ДСНС

Нагадаємо, раніше На Львівщині службові собаки вчаться марширувати на рівні з військовими: "Велика чотирилапа команда"

Як повідомляє портал «Знай.иа» Службовий собака розшукав 10-річну дівчинку за годину: зібрався вранці і втік з дому

Також «Знай.иа " писав, що Запобіг теракту: чотирилапий гвардієць під час патрулювання виявив вибухівку