Пресслужба Київської міської прокуратури повідомляти, що в столиці вдалося викрити чоловіка, який мав несанкціоноване віддалене втручання в роботу мобільних пристроїв українців.

Це зуміли зробити співробітники кіберполіції спільно зі слідчими Печерського управління поліції ГУ НП, однак за процесуального керівництва Печерської окружної прокуратори в Києві. Це стосується частини 2 статті 361 КК України.

гаджети, фото Pxhere
гаджети, фото Pxhere

Ними було встановлено, що з 2019 року 39-річний житель Запоріжжя зумів створити і згодом адмініструвати чотири веб-ресурси, пропонуючи громадянам скачування шкідливого програмного забезпечення. Його роль полягала в подальшому отриманні прихованого віддаленого контролю над мобільним пристроєм українців.

Гаджети в школі, скріншот: YouTube
Гаджети в школі, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

За адресами, де проживав фігурант у цій справі, провели обшуки, в ході яких вдалося вилучити мобільні пристрої та комп'ютерну техніку. Їх попередньо оглянули і виявили сліди розробки і управління адміністративною панеллю цієї самої шкідливої "програми". А ще знайшли банківські картки, "флешки" та автомобілі.

На даному етапі вирішується питання, щоб оголосити українцю про підозру у злочині. Особа невинна до того моменту, поки провину не буде доведено в законному порядку.

Гаджет, скріншот: YouTube
Гаджет, скріншот: YouTube

Нагадаємо, в Одесі пенсіонер вирішив заощадити на душі і заліз у фонтан в одних плавках: "Все включено"

Як повідомляв "Знай.ua", двоє приятелів вимагали в українця неіснуючий борг, погрожуючи розправою - прокуратура оголосила підозру

Знай.ua писав, у Львові знову зупинили "синього" порушника зі штрафами на 700 тисяч: позбавили водійських прав на 40 років