Відомий український синоптик Наталка Діденко розповіла, якою буде погода в перші вихідні осені. Чи очікувати трохи тепла, або мороз взяв верх над погодою.

Новий пост вона опублікувала на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook, де регулярно з'являється прогноз на найближчий час, а також оперативно повідомляється про зміну синоптичної ситуації.

Ось, в суботу, 4 вересня через Україну буде проходити холодний атмосферний фронт з циклону на ім'я Philipp. Тому, можливо пройдуть періодичні дощі, але, будуть вони невеликими. Тільки трохи налякають, але, парасольки все ж варто взяти з собою.

У неділю, 5 вересня прийде антициклон, який прибере негоду, і в більшості областей опадів протягом дня не буде. Вологість може торкнутися тільки північну частину, але, зовсім небагато.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Температура повітря буде невисокою, і протягом дня стовпчики термометра покажуть від 14 до 19 градусів тепла. На півдні відносно комфортніше - +19+24.

У Києві ж на вихідних можливий дощ, невеликий, і весь інший час буде слабке сонечко. Наталка Діденко рекомендує не сидіти вдома, навіть незважаючи на холод. Краще одягнутися тепліше, і провести ці вихідні активно.

Погода в Україні 4,5 вересня, фото: Facebook 11 серпня, фото: Facebook
Погода в Україні 4,5 вересня, фото: Facebook 11 серпня, фото: Facebook

"Дозвілля українців буде, аналізуючи погоду діагностичну та прогностичну, строкатим. Де йшли дощі-туди поїдуть грибні "маніяки". Де довго було жарко і сухо - можна насолодитися ранковою росою, свіжістю, прозорим повітрям. Хто захоче поїхати в найближчі регіональні музеї - той молодець. Хто буде чистити килими і провітрювати подушки - на здоров'я" - розповіла синоптик.

Погода в Україні 4,5 вересня, фото: Facebook 11 серпня, фото: Facebook
Погода в Україні 4,5 вересня, фото: Facebook 11 серпня, фото: Facebook

"Отже, найактуальніше в найближчі вихідні-куртки з капюшонами, кошики для грибів, міцне взуття, дощовик в сумку, окуляри від сонця, зручні штани, радість від того, що ще ціла осінь попереду)" - підсумувала Наталка Діденко.

Раніше повідомляли, машини під водою і град з яйцем: Харків несподівано накрила негода, змиваючи все на своєму шляху.

Як повідомляв Знай.ua, в Україні посеред серпня посипався сніг, а сильні зливи затопили під'їзди і вулиці.

Знай.uа писав, Укргідрометцентр налякав прогнозом погоди з 7 по 9 серпня