Вересень вже почався, а це значить, що школярі і студенти сідають за парти. Але як правильно сидіти за партою і як змінюється постава, якщо дитина сидить неправильно? Про це в ефірі «Сніданку з 1+1» поговорили з вертебрологом Олексієм Козаковим.

«Більшість дітей мають проблеми з поставою… Всі горбляться, у всіх є якісь питання, на які треба звертати увагу. І один із найбільш небезпечних градієнтів – це постійне і неправильне сидіння», - наголосив лікар.

Що відбувається із хребтом і які наслідки неправильного сидіння?

«От уявіть собі, ви приносите перед Різдвом струнку ялинку, але якщо її нахилити, то іграшки і гілочки почнуть між собою тертися, битися. Так само і в організмі, всі органи кріпляться до нашого хребта, і у таких діток навантаження не лише на міжхребцеві диски, але й застійні явища в органах малого тазу, неправильне розташування внутрішніх органів між собою, тому наслідків може бути просто купа», - наголосив лікар.

Популярні новини зараз
Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Як правильно сидіти?

«Якщо дитина привчена сидіти неправильно, доведеться постійно стояти поруч і поправляти її близько місяця. Роль батьків – постійно капати на мізки», - впевнений Козаков.

  • Правильно сидіти таким чином, щоб ступні повністю були на підлозі.
  • Ніжки не повинні висіти.
  • Ніжки мають стояти поруч, кут в колінному суглобі – 90 градусів.
  • Грудний відділ хребта має бути рівним, руки не повинні звисати, щоб не було перенавантаження плечового пояса.

Тільки при такій посадці зберігаються нормальні вигини хребта.

Як повідомляв портал "Знай.ua", назвали головні тренди в одязі до шкільної лінійки.