Героїчний вчинок Олени Бендик не лишив осторонь нікого та розчулив тисячі українців. У грудні 2020-го медсестра з Ніжина врятувала життя чоловіка, в якого зупинилось серце у тамбурі електрички.

Відважність дівчини не забули і досі. Більше, ніж через пів року, її оголосили лауреатом Всеукраїнської акції "Герой-рятувальник року".

Неймовірну історію та не менш дивовижне її продовження, розповіли в Держслужбі України з надзвичайних ситуацій.

Олексій Шудра та його рятівниця, фото: UA: ЧЕРНІГІВ

Події розгорталися в грудні минулого року у потязі "Ніжин-Київ". Того дня Олена прямувала на роботу до столиці. Як раптом, сівши у потяг, почула оголошення від машиніста, що один з пасажирів потребує меддопомоги.

Популярні новини зараз
РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Олексій Шудра запізнювався на електричку та вскочив у неї в останній момент. Чоловік не встиг дійти далі тамбура – втратив свідомість та впав. Будучи медиком за освітою, жінка, не гаючи час, кинулася на допомогу. Зрозумівши, що серце чоловіка не б’ється, почала реанімацію.

Героїня пригадує: найбільше боялась, що не вистачить сил, адже сама напередодні перенесла операцію. Попри те, що лікар заборонив їй фізичні навантаження, Олена взялась реанімувати Олексія та згодом – таки повернула з того світу.

"Мені тільки як дозволили підіймати руки вверх. Місяць перед цим я могла піднести їх лише до рівня плеча. Коли проводила реанімацію, сумнівалась, що вистачить сил", – зізналась жінка журналістам UA: ЧЕРНІГІВ.

На станції у місті Носівка вже чекала швидка. Чоловік прийшов до тями у місцевій лікарні через декілька годин. Лікарі діагностували у нього гіпертонічний криз. Тоді Олексій зрозумів – потрібно цінувати кожну хвилину свого життя.

Олексій Шудра, фото: UA: ЧЕРНІГІВ

Минулого року рятувальники Чернігова відзначили Олену за героїчний вчинок, а цьогоріч – оголосили лауреатом Всеукраїнської акції "Герой-рятувальник року" 2021.

Олена Бендик, фото: UA: ЧЕРНІГІВ

Зазначимо, що Державна служба України з надзвичайних ситуацій проводить таке нагородження щороку. Надзвичайники розповідають історії людей, які проявили мужність та героїзм під час порятунку людей, або ліквідації стихійних лих. Усі лауреати отримують відзнаку "Герой-рятівник року".

Нагадаємо, раніше під Львовом хлопець кинувся рятувати двох жінок і дівчинку, які почали тонути: "На автоматі побіг у воду".

Як повідомляв портал "Знай.ua", Володимир Зеленський нагородив маленьку героїню із Закарпаття: ризикнула життям заради малюків.

Також "Знай.ua" писав, 4 вражаючі історії псів-рятувальників, які стали героями для українців.