Парламентарі особисто відвели дітлахів у школи

Цьогорічний День знань, попри затяжний карантинний період, став справжнім святом для українських учнів. Святкове вбрання, лінійка і яскраві букети – у багатьох школах зустріли 1 вересня у звичних традиціях. Як провели цей день народні депутати, проваджаючи своїх дітлахів у новий навчальний рік, дізнавалися Знай.ua.

1 вересня,  Національний медичний університет ім. Богомольця - фото з Фейсбук
1 вересня, Національний медичний університет ім. Богомольця - фото з Фейсбук

Виїзд "синіх костюмів" та візит Разумкова

До учнів Ірпінської спеціалізованої ЗОШ №1 особисто завітав "найвіповіший" представник українського Парламенту – голова Верховної Ради Дмитро Разумков.

На захід він прибув у темно-синьому костюмі з підібраною у тон краваткою.

Візит до школи - скріншот
Візит до школи - скріншот

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

А кількома годинами раніше Дмитро Разумков розмістив на власній сторінці і привітання для решти школярів та вчителів.

"Бажаю учням та студентам у новому навчальному році підкорити чергові вершини і досягти омріяної мети. Переконаний, здібності та наполеглива праця українських школярів та студентів - велика цінність держави і те, що сприятиме її розвитку. Окремо хочу привітати зі святом всіх педагогів. Ви формуєте не просто світогляд наших дітей, ви творите майбутнє нашої країни", - написав голова ВРУ.

Коментар - скріншот
Коментар - скріншот

В цей же час Голова Комітету ВРУ з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування Михайло Радуцький і голова підкомітету ВРУ з питань сучасних медичних технологій та розвитку трансплантології Оксана Дмитрієва святкували 1 вересня на лінійці Національного медичного університету ім. Богомольця.

Вбрання парламентарів було витримано у біло-синій кольоровій гамі.

Нардепи - фото з Фейсбук
Нардепи - фото з Фейсбук

1 вересня,  Національний медичний університет ім. Богомольця - фото з Фейсбук
1 вересня, Національний медичний університет ім. Богомольця - фото з Фейсбук

"Я пам’ятаю, як багато років тому теж 1 вересня, стояла на порозі медуніверситету. Як це було хвилююче. Наша медична галузь зараз переживає зміни. Ми працюємо для того, щоб студенти, отримавши диплом лікаря, йшли працювати в сучасні лікарні з якісним обладнанням та мали достойні заробітні плати", - написала у своєму пості нардеп Оксана Дмитрієва.

1 вересня, Національний медичний університет ім. Богомольця - фото з Фейсбук
1 вересня, Національний медичний університет ім. Богомольця - фото з Фейсбук

Гримаси першачків та інтерактив невістки Оксани Білозір

Найжартівливішим з усіх постів колег по сесійній залі розмістила постійний представник Верховної Ради у Конституційному Суді України Ольга Совгиря.

На фото замість милої усмішки у її доньки – емоції протилежні.

"З трьох людей на цьому фото 1 вересня вважають великим святом тільки двоє;) для інших – просто день довгоочікуваної зустрічі з друзями, які за літо підросли, позбулися 1-2 молочних зубів та готові здивувати суперкрутими історіями про літні пригоди", - написала Ольга Совгиря.

Поділилася своїми враженнями і невістка народної артистки України Оксани Білозір – нардеп Лариса Білозір, яка є головою підкомітету з питань адміністративних послуг та адміністративних процедур.

Разом із чоловіком вони провели молодшу доньку Єлизавету у 1 клас. Своєрідним обрядом посвяти стала присяга "першокласниці", яку вона зачитала.

Лариса Білозір - фото з Фейсбук
Лариса Білозір - фото з Фейсбук

А от замість радянської лінійки дітям влаштували цікавий інтерактив.

"Натхненні та щасливі ми всі в інтерактиві навчилися літати над рідною Україною, над Чорним морем та запашними кримськими лавандовими полями, над карпатськими горами та донецькими степами. Дуже цікавий підхід до свята і відхід від радянських традицій, без промов та лінійки", - поділилась Лариса Білозір.

На шкільному святі і старша, і молодша доньки були одягнуті у вишиванки з червоним візерунком.

Бузкові квіти і ліричне "Прощавай" для доньки міністра

А от Глава Постійної делегації Верховної Ради України у Парламентській асамблеї ЄС-Східні сусіди Іван Крулько побажав українцям позитивних емоцій і легкого навчального року.

До речі, старша донька першого заступника голови Комітету ВРУ з питань бюджету, нардепа Крулька була одягнута у класичні чорно-білі кольори, а молодша – у джинсовий костюм із бузковим букетом в коробці.

Коментар - скріншот
Коментар - скріншот

А от найбільш зворушливим став пост дружини міністра закордонних справ України Дмитра Кулеби.

"Тимчасово втратила сьогодні улюблену помічницю депутатки, яка усе літо ходила зі мною на робочі зустрічі, в офіс і навіть в Київраду", - написала на власній сторінці Євгенія Кулеба, що увійшла до складу нині діючої Київської міської ради.

Коментар - скріншот
Коментар - скріншот

Ми і надалі слідкуватимемо за розвитком подій у Верховній Раді, тож про подальший розвиток подій читайте на порталі Знай.ua.

Також Знай.ua писав, що ескіз Нового Гербу "розбомбили" вщент: потоптаний стяг, ескіз часів "коси" Тимошенко, а в центрі – ягоди смутку.