Українка поцікавилася, чи має вона право отримувати допомогу з втрати годувальника, якщо залишилася сама з маленькою дитиною на руках після смерті чоловіка? На це питання вичерпно відповіли у виданні «Пенсійний кур’єр» № 32 (950).

За словами жінки, вона ніде не працює, і виховує шестирічну донечку. Чоловік нещодавно помер, залишивши родину без засобів до існування. Адже саме він заробляв гроші, на які жила сім’я.

«Я не працюю, маю дитину шести років. Мій чоловік, єдиний, хто в сім'ї заробляв гроші, помер. Чи можу я отримувати пенсію у зв'язку з втратою годувальника?», - цікавиться українка.

Дитина, фото: pixabay.com
Дитина, фото: pixabay.com

Їй відповіли, що, відповідно до статті 36 Закону України «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування», пенсія у зв'язку із втратою годувальника призначається непрацездатним членам сім'ї померлого годувальника, які були на його утриманні, за наявності в годувальника на день смерті відповідного страхового стажу».

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

При цьому у статті закону чітко визначено коло осіб, які належать до непрацездатних членів сім'ї, зокрема, це чоловік (дружина), а в разі їх відсутності один із батьків або брат чи сестра, дідусь чи бабуся померлого годувальника, незалежно від віку та працездатності, якщо він (вона) не працюють і зайняті доглядом за дитиною (дітьми) померлого годувальника до досягнення нею (ними) восьми років.

«З огляду на те, що Ви не працюєте і здійснюєте догляд за дитиною померлого годувальника, якій ще не виповнилося вісім років, Ви маєте право на пенсію у зв'язку з втратою годувальника», - пояснили спеціалісти видання.

Нагадаємо, раніше Українцям пояснили, як збільшити пенсію вдвічі: "Дієвий рецепт успішних країн"

Як повідомляв портал "Знай.ua",Середня зарплата українців перевищила 500 доларів: у яких областях платять від 20 тис. грн

Також "Знай.ua" писав, що Клієнтка "Сільпо" закотила скандал, щоб не вдягати маску: "Опудало жирне"