В результаті впливу глобального потепління, через 20-25 років українці можуть не побачити зими.

Невтішний прогноз дав директор Укргідрометцентру Микола Кульбіда в інтерв'ю виданню parlament.ua.

За словами експерта, наслідки глобального потепління в Україні особливо відчутні: середньорічна температура за останні кілька років збільшилася на 1,6-1,7 градусів. Крім того, щорічно в середньому на 10-15 днів збільшується теплий літній період, а зимовий скорочується.

наслідки глобального потепління, фото з pxhere

"Якщо все так і буде продовжуватися, то не виключено, що через 20-25 років зими в Україні взагалі не буде", – зазначив Кульбіда.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Однак, за даними Миколи, сучасні технології дозволяють українським аграріям уникати негативних результатів глобального потепління.

"Водночас цього року в Україні буде найбільший урожай за всю історію, починаючи з Київської Русі. Все це через сприятливі погодні умови, які були під час посівної. Зокрема, цього року очікується найбільший урожай кукурудзи та озимих культур", - підсумував Кульбіда.

наслідки глобального потепління, фото з pxhere

Нагадаємо, ударять морози і випаде перший сніг: в Україні очікується найхолодніша осінь

Як повідомляв Знай.uа, у світі кардинально зміниться клімат: що буде з Україною

Також портал Знай.uа писав, для людства найближчі п'ять років стануть найспекотнішими за весь період спостереження