Після закінчення Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного у 2012 році Олександр розпочав службу в окремій механізованій бригаді.
Про це повідомляє Операція об'єднаних сил у фейсбук.

Своє бойове хрещення офіцер отримав у серпні 2014 року. Олександр на той час командував взводом і мав звання старший лейтенант.

"Ми розташовувалися поблизу населених пунктів Петрівське і Мануйлівка – це недалеко від Сніжного. Їхали спочатку як резерв сектору "Б", але нас підпорядкували й перекинули у район Іловайська. З російськими військовими вперше зіткнувся 26 серпня. Це був знаменитий бій, коли командир батареї 51-ї бригади капітан Коваль відбив наступ саме російських сил. Їхня колона йшла навіть без похідної охорони – вони одразу вийшли на наші "Рапіри", зазнали втрат і в паніці відступили, – згадує Олександр.

Військовий Олександр, фото ООС
Військовий Олександр, фото ООС

Військовослужбовець Олександр про вихід з Іловайського оточення дуже добре пам'ятає. Адже бої 29 серпня 2014 року закарбувались на все життя. Коли військові виходили з Многопілля, почався мінометний обстріл. Потім у танк Т-64 влучила протитанкова ракета.

"По нас також стріляли. БМП аж тріщало, коли у нього щось потрапляло. Вогонь вели дуже щільно. На жаль, всі, хто їхав зверху на броні, загинули, – доповнює офіцер.

Після невдалої спроби прориву, Олександр і ще 15 військових потрапили у полон до росіян. Там аби показати, що до полонених ставляться добре військових на камеру годували борщем. Проте на щастя їх дуже швидко обміняли. Зараз Олександр продовжує служити. Офіцер вже збився з рахунку, скільки ротацій минуло.

Як повідомляв Знай.uа, на кордоні виявили тіло бійця ДПСУ з вогнепальним пораненням: було всього 24 роки.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Знай.uа писав, двоє воїнів ЗСУ отримали осколкові поранення на Донбасі: прикрили собою рідну землю від обстрілів ворожої артилерії.