Синоптики пообіцяли українцям, що цього року осінь прийде без запізнень, очікуються дощі та зниження температури. Протягом тижня грозовий фронт переміщатиметься по території країни, у всіх областях очікується температура не вище 18 градусів.

Про це стало відомо завдяки новій публікації прес-служби Укргідрометцентру в мережі Facebook.

Негода, скріншот: YouTube
Негода, скріншот: YouTube

"Протистояння літа і осені! Поточний тиждень обіцяє бути насиченим синоптичними подіями-проходження фронтальних систем, зміна повітряних потоків і надходження прохолодної повітряної маси.

Атмосферні фронти з дощами і грозами забезпечать циклон, який розташувався північніше від України, після проходження фронтів через територію України 1-2 вересня, вітер стане переважати північно-західний, відповідно, до нас почне надходити холодна повітряна маса, яка забезпечить відчутне зниження температури в другій половині тижня по всій території України.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Деталі в прогнозі: у наступні три доби у більшості областей короткочасні дощі місцями грози, лише 1 вересня у південній частині та східних областях без опадів. Завтра на Лівобережжі, 2 вересня, в Україні місцями пориви північно-західного вітру 15-20 м/сек.

Температура в західних областях вночі 7-12°, вдень 16-22°; на решті території 31 серпня вночі 12-20°, вдень 20-28°, на південному сході 29-32°, 1-2 вересня поступове зниження температури на 3-6°.", - повідомляють в Укргідрометцентру.

Раніше повідомляли, Анатолій Анатоліч потрапив у ураган, промокнувши до нитки: "Ефект сауни відбувається".

Як повідомляв Знай.uа, Київ за один вечір перетворився на Атлантиду - вулиці, будинки та авто пішли під воду: кадри Апокаліпсису.

Знай.uа писав, у Києві величезна злива призвела до повені: затопило метро і кілька вулиць.