У неділю, 31 серпня, в Україні православні відзначають День ікони Пресвятої Богородиці "Всецариці". Відомо, що вона знаходиться у Ватопедському монастирі ліворуч від воріт на горі Афон в Греції.

Написана святиня була в 18 столітті. На ній зображено Марію в багряному одязі на троні, з малюком на руках, який тримає сувій і благословляє матір. Позаду розміщені янголи, які осяяли своїм благоговінням Пречисту.

Цей образ ще називають "Всемилостива". Одного разу Афонський старець розповів давній переказ про цю святині: "Одного разу до ікони підійшла дуже дивна людина і почала щось незрозуміле бурмотіти собі під ніс. Обличчя Діви Марії раптово засяяло і чоловік відлетів на підлогу.

День ікони Богородиці "Всецариці", скріншот: YouTube
День ікони Богородиці "Всецариці", скріншот: YouTube

Зі страхом на обличчі він вилетів з церкви і в сльозах почав розповідати ченцям, що займається магією. Проявивши чудодійну силу, ікона наставила чоловіка на істинний шлях і змусила відвернутися від гріха. Він залишив минуле життя і залишився служити Господу в Афоні".

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

День ікони Богородиці "Всецариці", скріншот: YouTube
День ікони Богородиці "Всецариці", скріншот: YouTube

Святиня вилікувала безліч смертельно хворих людей, які зверталися до неї по допомогу. Молитва до Божої Матері Всецариці від важких хвороб, яку слід читати 31 серпня:

"О, Пречиста Богомати — Всецарице! Почуй багатостраждальне зiтхання наше перед чудотворною iконою Твоєю, що з Афону до нас принесена, поглянь на улюблених сотворінь Божих і дiтей Твоїх, важкими хворобами обтяжених, котрi зі щрою вiрою й надією до великої милості Твого Божественного Сина через святе зображення Твоє припадають. Як птах покриває крилами пташенят своїх, так i Ти нинi, Вседiво, покрий нас Небесним Покровом крил Твоїх, захисти чесним Твоїм омофором.

Там, де немає надiї, безсумнiвною Господньою Надiєю будь. Там, де лютi скорботи панують, Терпiнням i Полегшенням від Господа явися. Там, де морок вiдчаю в душу вселився, хай засяє свiтло Божества. Малодушних силою і милосердям Святого Духа утiш, немiчних укрiпи, для зачерствiлих серцем пом’якшення i просвiчення Слова Божого даруй. Господньою благодаттю зцiли хворих людей Твоїх, о Всецарице Милостива! Розум i руки тих, що лiкують нас, благослови, щоб послужили вони знаряддям Всемогутнього Христа, Спаса нашого.

Як живiй, сущiй з нами, молимося Господеві перед iконою Твоєю, Владичице. Простягни руки Твої, повнi Божественних зцiлень, Радосте скорботних, у печалях Господня Утiхо, щоб, чудотворну допомогу скоро отримавши, прославляли Животворчу i Нероздiльну Тройцю — Отця, і Сина, i Святого Духа — на вiки вiкiв. Амiнь."

Раніше повідомляли, священик УПЦ пояснив, чому неможливо розвінчатися.

Як повідомляв Знай.uа, у Києво-Печерській лаврі на благодійній акції УПЦ 800 дітей отримали "рюкзачки милосердя".

Знай.uа писав, у Києво-Печерській Лаврі віруючі УПЦ святкують день пам'яті преподобного Феодосія Печерського.