12 серпня православні віряни традиційно відзначають день Воргольської ікони Божої Матері. В цей день у святої просять здоров'я для себе та всієї родини.
Відомо, що у давнину, цю святиню зберігали у Чернігівській губернії, у Богородице – Різдвяній церкві села Воргол, Глухівського повіту, передає портал "Актуально".
Ця чудодійна ікона мала не аби яку силу та могла зцілювати людей, які їй молилися про допомогу. Коли була епідемія холери, святий образ несли через заражені хворобою міста та села. Завдяки цьому страшна пошесть відступила.

Фото: портал "Актуально"
Фото: портал "Актуально"

Мільйони православних вірян на собі перевірили чудодійну силу ікони, однак до наших часів вона не збереглася. Церкву де зберігалася ця ікона, було знищено, а саму святиню не змогли знайти. До нашого часу дійшли лише репродукції Воргольської ікони Божої Матері.

Нагадаємо, раніше молитва Марії Магдалині: що просять у покровительки всіх жінок 4 серпня. Молитва святій для жінок для спокою та гармонії

Як повідомляє портал Знай молитва щоб уникнути скорботи і душевних мук: смуток більше не потривожить вас. Якщо це переросте в депресію, православна церква рекомендує звернутися до психотерапевта, але, молитви при цьому зайвими не будуть.

Також Знай писав, що день Онуфрія Печерського 3 серпня: прикмети на погоду, урожай і суворі заборони церкви. Без діла в цей день не сиділи, адже роботи було достатньо

Популярні новини зараз
Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone
Показати ще