Українці пропонують нарешті остаточно відмовитися від постійного переведення годинників на літній і зимовий час. Відповідна петиція опублікована на сайті Офісу Президента.

На відміну від попередніх петицій, у яких пропонувалося залишити зимовий час, цього разу українці аргументовано вимагають перейти на літній час і більше не «крутити стрілками» двічі на рік.

«У випадку, якщо Україна залишиться на зимовому часі (UTC+2): Схід сонця у Києві відбуватиметься найраніше о 3:45 у червні, найпізніше о 7:55 у грудні. Захід – з 15:55 у грудні до 20:15 у червні. Враховуючи, що більшість працюючого населення закінчує щоденну працю о 18:00, важливо відмітити, що за зимовим часом сонце буде сідати ще до закінчення робочого дня з 20 вересня по 12 березня. Тобто майже 6 місяців на рік.

Переведення годинника, скріншот: YouTube
Переведення годинника, скріншот: YouTube

Схід сонця за зимовим часом у період з 20 березня по 1 жовтня відбуватиметься раніше 6 ранку, а отже, денне світло витрачатиметься даремно більшу частину року», - нагадує громадянин.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

На користь цього рішення свідчать прості розрахунки, які наводить в петиції її автор: вочевидь, перехід на літній час дозволить суттєво заощадити на освітленні приміщень за допомогою електроенергії, зменшити навантаження на економіку і зробити більш комфортними умови праці для більшості громадян України.

«У випадку, якщо Україна залишиться на літньому часі (UTC+3): Сонце сходитиме у Києві з 4:45 у червні до 8:55 у грудні (тобто раніше ніж початок робочого дня більшості українців). Захід сонця – з 16:55 у грудні до 21:15 у червні. Сонце сідатиме до закінчення робочого дня більшості українців з 17 жовтня по 6 лютого. Тобто 3,5 місяці замість 6. Зміщення заходу сонця на годину вперед зменшує залежність України від вугільної теплової генерації у найскладніші вечірні пікові години з 19:00 до 21:00 і знижує тарифне навантаження на населення. При цьому, за літнім часом сонце весь рік встає раніше за 9 годину ранку за Києвом», - наголошується у зверненні.

Наразі петицію підписали 42 особи з необхідних 25 тисяч.

Раніше повідомляли, українці вирішили "почистити" пташині ринки - страждають і люди, і тварини: "Припинити знущання!".

Як повідомляв Знай.uа, тарифи за газ зрівнялися із зарплатою, Володимира Зеленського просять врятувати українців.

Знай.uа писав, українці просять владу дозволити проїзд з собаками в метро: "Це важливо для людей".