Українці пропонують змінити слова національного гімну «Ще не вмерла України», щоб у тексті не відчувалося «негативної» конотації. Відповідна петиція опублікована на сайті Офісу Президента.

«Одного разу автори вже заклали негативний сенс в цей вірш, а втім, це роблять інші поети різних країн, вплітаючи в свою творчість страждання, приниження, боротьбу в майбутньому часі. Але в сучасному світі стає популярним тримати напрямок на мирне, демократичне вирішення всіх проблем. Вважаю, що римована творчість нашого Національного Гімну, спрямована в подібному руслі, вже зіграла негативну роль для нашої країни, запрограмувавши людей на: страждання, біль, випробування і усілякого роду позбавлення, війну з Росією і всіма тими супровідними наслідками, котрі спіткали нашу державу: АТО на Донбасі, анексія Криму тощо», - чомусь впевнена авторка прохання.

Вона впевнена, що «негативні вібрації» нинішнього тексту гімну згубно впливають на долю українців.

«Всі позитивні події прописуються на далеке майбутнє, а в сьогодення закладається тільки кривава боротьба і страждання в постійному очікуванні майбутнього успіху, котрий постійно видніється на горизонті. Вважаю, що нам потрібно переробити текст Національного гімну на позитивний настрій в теперішньому часі. Тому що всі люди втомилися жити цієї затяжною надією на закінчення боротьби», - додає жінка.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

«Пропоную образно переграти інші країни, полишаючи в нашому Гімні прекрасні слова про те, що сама свята земля під нашими ногами від Сяну до Дону вже допомогла, допомагає і допомагатиме завжди нам оберігати нам нашу свободу. А Чорне море нехай посміхається не в майбутньому, а вже зараз. Що в Україні вже настала СЛАВА і ВОЛЯ; що ДОЛЯ вже нам усміхнулася, що воріженьки вже згинули і що ми вже ПАНИ у власній державі», - пропонує вихід авторка звернення.

Раніше повідомляли, українці вирішили "почистити" пташині ринки - страждають і люди, і тварини: "Припинити знущання!".

Як повідомляв Знай.uа, тарифи за газ зрівнялися із зарплатою, Володимира Зеленського просять врятувати українців.

Знай.uа писав, українці просять владу дозволити проїзд з собаками в метро: "Це важливо для людей".