У суботу, 28 серпня, в Україні відзначають День авіації. Цей день - професійне свято працівників авіації. Традиційно його прийнято відзначати щорічно в останню суботу серпня. Український президент Володимир Зеленський встиг привітати всіх українців, які причетні до вітчизняної сфери авіації.

Про це стало відомо завдяки новій публікації Володимира Зеленського в мережі Instagram.

Публікація Володимира Зеленського, скріншот: Instagram
Публікація Володимира Зеленського, скріншот: Instagram

"Щиро вітаю з професійним святом всіх українських авіаторів. У цей день хочеться побажати тільки одного - безхмарного і мирного неба.", - повідомляється на сторінці Володимира Зеленського.

Цікаво, що глава держави у себе в публікації прикріпив фотографію з військового параду з нагоди 30-ї річниці Незалежності України. Тут можна побачити 4 українських винищувачі з сигнальними струменями в національних кольорах, а також два британські літаки супроводу.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Нагадаємо нашим читачам той факт, що перший президент України Леонід Кравчук ще в 1993 році підписав указ № 305/93 про День авіації. Зміни було внесено на підтримку ініціативи працівників авіаційної промисловості України.

У цей день варто привітати тих близьких, друзів і знайомих, які пов'язали своє життя з авіацією. Зокрема - пілотів, стюардес та інших працівників промисловості.

Раніше повідомляли, Василь Вірастюк похизувався богатирським рекордом: протягнули "Мрію" до Книги рекордів Гіннесса.

Як повідомляв Знай.uа, кухарі ЗСУ приготували смачні страви з "фронтового меню": від сирного супу до гуляшу з гречкою.

Знай.uа писав, Ірена Карпа передбачила Україні долю Польщі - незалежність у головах: "за це і вип'ємо".