Адміністратор кафе відмовився надати меню українською мовою харків'янам, і навіть влаштував цілу виставу, під назвою "моя твоя не розуміти".

В інформаційному місцевому Telegram-каналі "Хуе*ий Харків" розмістили короткий ролик, на якому адміністратор невеликого кафе "Zdorovo EST", на Ярослава Мудрого, відмовив у проханні видати меню державною мовою відвідувачам. Як тільки обурені очевидці дістали телефон, щоб зняти "героя міста" на камеру, той прикинувся, що не розуміє україномовних гостей і різко обзавівся "одеським говором".

На відео хлопець і дівчина ввічливо просять чоловіка надати меню, і зазначають, що це порушення закону "Про забезпечення функціонування української мови як державної", прийнятого попереднім Президентом Петром Порошенком у 2019 році. У законодавстві України зазначено, що з 16 січня 2021 року державна мова має стати основною мовою у сфері послуг у країні.

"Місто має знати своїх героїв", - написали в публікації.

Популярні новини зараз
Подорожчає одна з критично важливих комунальних послуг: який тариф хочуть встановити Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня
Показати ще

Користувачі соцмережі активно обговорили даний випадок, не соромлячись у виразах. Також, в коментарях виникли суперечки з приводу того, чи зобов'язаний кожен громадянин України слідувати закону про українську мову.

скріншот з коментарів

скріншот з коментарів

скріншот з коментарів

Нагадаємо, Лариса Ніцой порадила, як швидко вивчити українську мову тим, хто її не знає: "Давно відмовилася від ла*на"

Як повідомляв Знай.uа, "Синій" покупець змушував касирку АТБ говорити російською і розполохав весь супермаркет: "Гарного дня, довбо*б"

Також портал Знай.uа писав, що забезпечити захист: українці подбали про "вільні" роти слуг народу, є кілька пропозицій