Володимир Зеленський оголосив про нове свято Днем української державності. Відповідний пост з'явився на офіційній сторінці офісу президента.

Нове свято відзначатиметься 28 липня і має бути вихідним, якщо Верховна Рада проголосує за це. Про це повідомив Володимир Зеленський на урочистому засіданні українського парламенту на честь Дня Незалежності 24 серпня.

я підписав указ про святкування Дня української державності і вношу на ваш розгляд проект закону, за яким він повинен бути вихідним днем
, - заявив він.

Точкою звіту для святкування цієї пам'ятної дати, за словами Зеленського, буде день заснування Києва. За його словами, тут починається історія українського народу, який є спадкоємцем цієї середньовічної держави.

Популярні новини зараз
А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

тут почалася і наша державність. Зародження нашої державності ми відзначатимемо в день розквіту нашої державності - в день Хрещення Київської Русі-України. І про все це я підписую сьогодні відповідний указ
, - повідомив український президент.

Нагадаємо, що Ніагарський водоспад підсвітять кольорами прапора України з Днем Незалежності. Акція підготовлена спільними зусиллями канадців та українців.

Як повідомляв "Знай.ua", українці вимагають від Зеленського знизити комунальні тарифи в два рази: "Це грабіж".

Крім цього, ми повідомляли, що біля Конгресу у Вашингтоні чоловік погрожує підірвати два квартали і вимагає Байдена. у вантажівці, припаркованій біля бібліотеки Конгресу у Вашингтоні, знаходиться людина, яка стверджує, що в машині є вибуховий пристрій.