На сторінці в соцмережі Facebook української письменниці Лариси Ніцой, відомої завдяки своїй твердій позиції щодо захисту української мови, з’явилася нова гнівна публікація.

Цього разу її розлютив російськомовний контент на телебаченні у День державного прапора.

«Прокидаєшся вранці і аж світишся від наповнення тією українською гармонійною енергією, якою напередодні наситилася на Ше.Фесті в Моринцях. Поверталася пізно вночі з Моринців, де панувала концентрована українська атмосфера, заїхала вже поночі до мами та й заночувала. Вранці виходжу зі своєї кімнати вся така ще просвітлена і окрилена, спускаюся вниз на кухню – а тебе там ШМЯК, лицем у відро з московським гімном. Увімкнений екран телевізора... плюється навсибіч серіалом Байрак кондовою московською мовою», - розповідає Ніцой, додаючи, що згаданий серіал було знято в Україні українцями з українськими акторами в ролях.

«До яких пір українські режисери і українські актори будуть годувати українців цим московським лайном? До яких пір канали українського ТБ будуть роз’їдати мозок українцям московитською мовою? Можна нас лишити в спокої зі своїм насильством хоча б у свято?», - обурилася вона.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Ніцой також наголосила, що сама вже давно відмовилася від «телевізійного лайна» і телевізор не дивиться.

За її спостереженнями, ті, хто не дивляться телевізор, потрапивши на щось в ефірі, відчувають розчарування від потоку неякісного контенту. Разом із тим, постійні глядачі сприймають телевізійне «лайно» як щось нормальне.

«Українці, щоб зрозуміти, що не так, спробуйте себе обмежити в споживанні культурного лайна московською мовою хоча б на тиждень - і ви самі помітите, як очищається ваш мозок. Я спробувала – це реально працює. Ви можете повернутися в стан зомбоящика завжди, просто спробуйте хоча б тиждень нічого не дивитися, не слухати московською мовою і самі її не вживайте. Влаштуйте собі такий целібат, а потім увімкніть телевізор – ви будете шоковані, побачивши, як це спрацює… Хочу назад на Ше.Фест. Але Ше.Фест закінчився. Як ви всі дістали. Де бідному українцю знайти собі Україну?», - резюмує із сумом Ніцой.

Нагадаємо, Ларису Ніцой розсмішила боротьба з російською мовою в Україні: "Отримала сумкою по голові".

Як повідомляв "Знай.ua", Львівський призер Олімпійських ігор "втік" з Facebook після гучного скандалу: "Псячий язик".

Знай.ua писав, Володимир Зеленський закликав жорстко відреагувати на расизм на адресу Жана Беленюка: "Син України".