З'явилася інформація залізничників за весь період незалежності. Відповідний пост опублікував блогер Андрій Бойкачов на своїй Фейсбук-сторінці.

На графіку показані різні параметри: відсотки від середньої зарплати по країні, гроші в національній валюті і доларах США.

Якщо дивитися відсоток від середньої зарплати в Україні, то можна бачити, що в перший рік незалежності даний показник становив 120 відсотків.

Укрзалізниця, поїзд - фото Знай.ua
Укрзалізниця, поїзд - фото Знай.ua

З тих пір даний показник в "Укрзалізниці" збільшувався всі дев'яності і навіть початок двохтисячних років. Апогеєм став 2002 рік, в якому українські залізничники отримували сто двадцять відсотків від середньої української зарплати.

Популярні новини зараз
Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Однак вже наступний рік став початком великого падіння в даному показника аж до 2021 року. Він став рекордно низьким і склав 85,6 відсотка.

Проте це середній показник щодо ситуації в Україні. Що стосується зарплати в доларовому еквіваленті, то з початку незалежності він становив 42,4 долара. З тих пір він систематично зростав до 2013 року, коли даний показник склав 497,1 умовних одиниць.

З тих пір сталося серйозне обвалення і в 2015 році він середня зарплата була вже 211 доларів. Поступово цей показник почала підвищуватися і в цьому році він становить 412,7 доларів.

Нагадавши, що Україна дозволила іноземцям приїжджати в країну

Як повідомляв портал "Знай.ua", "Укрзалізниця" продаватиме квитки на місця для білизни

Також "Знай.ua" писав про підвищенні тарифів на залізничні перевезення