Останній місяць літа 2021 року підніс українцям доволі неприємний "подарунок". На прилавках магазинів і ринках ціни на більшість видів м'яса поповзли вгору. Тепер, щоб приготувати улюблені страви, українцям доведеться віддати набагато більше грошей.

Про це стало відомо завдяки офіційним даним українського Держстату.

М'ясо / скріншот з відео
М'ясо / скріншот з відео

Вартість кілограма курячого філе зросла на 19,6%, яловичина подорожчала на 12,2%, а свинина - на 4,2%. Експерти порівняли нинішні ціни на внутрішньому українському ринку з цінниками грудня 2020.

Якщо на початку зими минулого року куряче філе можна було купити в середньому за 91,71 грн, то в липні 2021 року вартість зросла до 109,7 грн за кілограм. М'якоть яловичини подорожчала з 144,82 до 162,45 грн за кілограм.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках
Показати ще

Ціни на свинину, фото: sputnik.kg
Ціни на свинину, фото: sputnik.kg

Менше зросли ціни на свинину, в грудні 2020 року в роздріб м'ясо свиней продавали по 115,86 грн за кілограм, в липні 2021 цінники зросли до 120,67 гривень.

За прогнозами експертів, зростання вартості всіх видів м'яса на українському ринку продовжуватиметься, оскільки дорожчає собівартість, і скорочуються обсяги виробництва.

Також варто нагадати нашим читачам, що за даними Держсату, в липні поточного року в Україні споживча інфляція в річному вираженні (порівняно з липнем 2020 року) склала 10,2%. При цьому, експерти уточнюють, що перше півріччя 2021 інфляція склала 6,5%.

Раніше повідомляли, що може дозволити собі українець: як змінилися ціни за 30 років.

Як повідомляв Знай.uа, в Україні рекордно подорожчають яйця слідом за соняшниковою олією: забудьте про омлети.

Знай.uа писав, від 6 до 17 тисяч гривень: скільки коштує оренда квартир у різних рангах Львова.