На острові поблизу Стамбула розгорілася масштабна лісова пожежа. Зазначений острів - популярне місце відпочинку серед городян.

Про подію повідомляє інформаційне агентство DHA.

Пожежа сталася в районі під назвою Ескі Дегірменьєрі в лісовій зоні, на острові Хейбеліада. На місце події вирушили рятувальники. У район, охоплений пожежею, також вирушили вертольоти, пілоти яких повинні оперативно реагувати на поширення вогню.

У Головному управлінні лісового господарства зазначили, що для боротьби з вогнем задіяли п'ять автомобілів, три вертольоти і один літак. Вся ця техніка повинна розбризкувати воду по охопленій вогнем поверхні. Пожежу помітили о 13.07, а о 13.10 рятувальники вже втрутилися в ситуацію. Дані вказані з урахуванням місцевого часу.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

У Туреччині перші масштабні пожежі виникли поблизу міста Манавгат, що в провінції Анталія, 28 липня. Полум'я поширилося на територію провінцій Ізмір, Стамбул, Адана, Коджаелі, Кайсері. 30 липня Україна направила для допомоги Туреччині в боротьбі з лісовими пожежами літаки АН - 32П Держслужби з надзвичайних ситуацій. На місце події вилетіли два українські борти з екіпажами, а також групою забезпечення з 14 осіб. Згодом до Туреччини прибули додаткові екіпажі від авіакомпанії»Українські вертольоти".

Відзначимо, що Хейбеліада — це невеликий острів, який розташований в Туреччині і омивається Мармуровим морем. Знайти його можна неподалік від Стамбула. Площа острова досягає 2,5 квадратних метрів, а кількість жителів – чотирьох тисяч чоловік.

Нагадавши, на Андріївському узвозі в Києві вщент згоріла машина

Як повідомляв портал " Знай.ІА", вогняний смерч атакував беззахисних людей

Також " Знай.ІА " писав, у Києві популярна АЗС не відповідає вимогам пожежної безпеки