Українська письменниця Лариса Ніцой, яка відома завдяки своїй твердій позиції щодо захисту української мови, любить викладати різні історії або думку про ту чи іншу ситуацію, що сталася в нашій країні.

Зараз жінка зізналася, що заздрить Жану Беленюку, на якого зовсім недавно "напали" в центрі Києва з расистськими висловлюваннями. Вона зізналася, що незважаючи на Ганебність ситуації, олімпійський чемпіон виступив у ній щасливчиком. А ось Лариса Ніцой щодня стикається з цькуванням, дискримінацією, сотнями листів з думками про зґвалтування і вбивство. Але подібне, мабуть, не вважається цькуванням.

Жан Беленюк і Зеленські, фото: Instagram
Жан Беленюк і Зеленські, фото: Instagram

"Беленюка зацькували один раз (підозрюю, що насправді не раз в його житті) – але ж яка піднялася суспільна хвиля (і я в тій хвилі теж) на його захист! Мене ж труять щодня і щодня протягом свого життя я стикаюся з проявами дискримінації від водія маршрутки, продавця в магазині – до всіх національних ЗМІ. Відкрийте заголовки в інтернеті, що ви там побачите?",- пише Ніцой в публікації.

Лариса Ніцой, скріншот: Youtube
Лариса Ніцой, скріншот: Youtube

Письменниця зізналася, що з заголовками "одіозна, скандальна та ін." їй ще йти до дітей і батьків, в школи. При цьому жінка не розуміє, чому її називають такою. Невже через те, що в Україні, на її думку, має панувати Українська мова. Ніцой не вважає подібну дискримінацією нормою, навпаки - скандальними виступають саме люди навколо неї, а не вона. Бо Жана Беленюка не назвали скандалістом, коли навколо нього піднявся такий скандал.

"Захист таких, як Беленюк, (за расовою ознакою, за кольором шкіри) – це не наша заслуга. Такий захист і такі закони прийшли до нас з інших країн. Ми їх запозичили. Ми запозичили цю справедливу норму від інших народів, які її встановили і завоювали, а ми перейняли. Такий захист Беленюк отримав з Америки, з Європи і має в Україні", - додала вона.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Лариса Ніцой, фото: Facebook
Лариса Ніцой, фото: Facebook

І під кінець зізналася, що зараз україномовні громадяни перебувають у гіршому становищі. Їх позбавили права перебувати в комфортному і рідному середовищі. Тому такі люди періодично стикаються з дискримінацією і цькуванням.
У публікації присутня нецензурна лексика, 18+

Нагадаємо, Ларису Ніцой розсмішила боротьба з російською мовою в Україні: "Отримала сумкою по голові"

Як повідомляв "Знай.ua", Львівський призер Олімпійських ігор "втік" з Facebook після гучного скандалу: "Псячий язик"

Знай.ua писав, Володимир Зеленський закликав жорстко відреагувати на расизм на адресу Жана Беленюка: "Син України"