В Україні незабаром запрацює нова система для перевірки отримувачів субсидій та соцвиплат, аби їх отримували лише ті, хто цього потребує. У цій системі буде вся інформація про українців, які претендують на отримання допомоги.
Про це у Сніданку з 1+1 заявила міністр соціальної політики Марина Лазебна.
Так, стало відомо, що уже восени запрацює єдина інформаційна система для отримувачів субсидій і соцвиплат. За допомогою системи можна буде швидко перевіряти претендентів на державну допомогу. Крім того, це спростить оформлення допомоги для пересічних громадян.

Скріншот: YouTube
Субсидії, скріншот: YouTube

За словами Лазебної, у системі буде зібрана вся інформація: чим займається субсидіант, який має прибуток, стаж тощо. Інформація допоможе правильно формувати бюджет для виплат допомоги та надавати тим, хто справді її потребує.

Зазначається, що спочатку система буде діяти для одержувачів шести видів соціальної допомоги. Всього ж в Україні – 120 видів соціальної допомоги.

Раніше повідомляли, платіжки за тепло можуть зрости на 40-70%: експерт передрік кризу в опалювальний сезон.

Як повідомляв Знай.ua, 470 тисяч замість мінімалок: скільки заробляють керівники антикорупційних відомств за місяць. Українцям показали зарплати керівників антикорупційних відомств

Знай.ua писав, Марина Лазебна розповіла про нарахування субсидій в опалювальному сезоні та підвищення пенсій: дали час до вересня.

Популярні новини зараз
Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще