В результаті нового дослідження, проведенног ов співавторстві з вченим Техаського університету A&M стало відомо, що Антоніо Страдіварі — відомий скрипковий майстер — та інші музиканти обробляли інструменти хімічними речовинами, за допомогою яких вироблявся унікальний звук.

Почесний професор біохімії Джозеф Надьварі-найперша людина, яка припустила теорію, що ці хімречовини були причиною деякої "гонки", бо інструменти створювалися такі, чиєму звуку не було рівних більше 200 років. Про це повідомляє видання Phys.org

Музиканти, фото "Локальна історія"
Музиканти, фото "Локальна історія"

Крім високої майстерності, по доведеній теорії, причиною бездоганного звуку була і агресивна хімобробка. Найбільша в світі наукова організація Американське хімічне товариство підтвердили ці висновки. Поточні результати дослідницької групи показують, що бура, цинк, мідь і галун - разом з вапняною водою - використовувалися для обробки деревини, використовуваної в інструментах.

"Бура має довгу історію використання в якості консерванту, висхідну до стародавніх єгиптян, які використовували її для муміфікації, а потім в якості інсектициду", - повідомляє Надьварі.

Популярні новини зараз
Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот Мобілізація жінок у травні: кому доведеться йти до ТЦК У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося Фанати засудили Могилевську за заохочення доньки: "Не зробили висновків..."
Показати ще

Страдіварі, скріншот: Youtube
Страдіварі, скріншот: Youtube

Це вказує на якусь співпрацю між виробником скрипки і фармацевтом (місцевої аптеки). Все для того, щоб черв'яки не могли роз'їсти деревину, що було досить поширене в той час.

Всіма відомий Антоніо Страдіварі, який жив з 1644 по 1737 рр., продавав скрипки досить багатим особистостям, включаючи королівську сім'ю. Він зумів створити близько 1200 екземплярів. І серед них, на сьогоднішній день, збереглася десь половина.

Страдіварі, скріншот: Youtube
Страдіварі, скріншот: Youtube

Нагадаємо, катастрофа в Чорному морі: КТК занижує масштаби екологічного лиха в сотні разів

Як повідомляв "Знай.ua", вчені виростили в пробірці мозок з очима: зможуть зцілювати незрячих

Знай.ua писав, вчені спрогнозували зміни клімату в Україні найближчих 100 років: арктичний холод і пустелі замість полів