Якось ще на початку серпня ми розповідали вам про те, що почали дозрівати ягоди малини, тому необхідно з великою відповідальністю підійти до питання догляду за кущами.

Були описані безліч корисних порад, включаючи очищення кущів від павутинних гнізд, спалення скрученого листя і сухих ягід, обрізку гілок з дрібною і жовтим листям і внесення мінеральної підгодівлі.

Малина, скріншот: YouTube
Малина, скріншот: YouTube

Але зараз мова піде про обробку смородини після збору врожаю від всіляких хвороб і шкідників. Бо всі справжні садівники повинні знати просту істину - мінімум три тижні рослини знаходяться без будь-якого захисту, поки ви чекали збору врожаю, нічим не обприскуючи кущі. Зробити це потрібно просто обов'язково.

Приготування варення зі смородини, скріншот: Youtube
Приготування варення зі смородини, скріншот: Youtube

Популярні новини зараз
Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти Гороскоп на тиждень 29 квітня-5 травня для всіх знаків Зодіаку: дежавю Раків, небезпечні зв'язки Стрілеців і клопіт Дів Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися Тисячі українців привітають грошима: хто та яку допомогу отримає
Показати ще

Для того щоб врятувати малину від грибкових захворювань, слід використовувати фунгіцидні препарати, включаючи Топаз або Фундазол, або ж 1%-ний розчин бордоською рідини.

А ось на випадок, якщо з'явилися ознаки борошнистої роси або ж плямистості, слід провести обробку через сім-десять днів після першої пройшла. Або так, як зазначено в інструкції до того чи іншого препарату.

Обрізка смородини, скріншот: YouTube
Обрізка смородини, скріншот: YouTube

Нагадаємо, для пишних і солодких ягід: головні особливості правильного догляду за кущем малини

Як повідомляв "Знай.ua", як і скільки потрібно варити кукурудзу, щоб від її смаку перехоплювало подих: особливий рецепт. Свіжі качани можна розпізнати по щільним і зеленим листям. Без них кукурудзу краще взагалі не купувати.

Знай.ua писав, квартиру харків'ян "заселили" блохи, обробка отрутою не допомогла: "У підвал не заходимо"