Ще кілька днів тому ми писали про те, що "Таліби" захопили 90% території Афганістану, крім столиці Кабула, як згодом стало відомо, що їх президент відмовився від посади і почався хаос.

Військові почали здаватися, вони втратили всяке бажання і мотивацію воювати. А сотні людей опинилися в столичному аеропорту з одним єдиним бажанням-полетіти і почати нове життя поза Афганістаном. Деякі з них навіть чіплялися до літака із зовнішнього боку і падали з великої висоти.

Кабула, скріншот з відео
Кабула, скріншот з відео

А щас з'явився сюжет про свідка розквіту Афганістану і його катастрофи — про найвідомішого афганського режисера Сахру Карімі. Жінку пару днів тому евакуювали українці, домовившись з представниками Туреччини. Вона дала невелике інтерв'ю, в ході якого розповіла про події, що відбулися зсередини.

Ситуація в Афганістані, скріншот: Youtube
Ситуація в Афганістані, скріншот: Youtube

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

"Там кожен шукав хоч якогось шансу вилетіти. Немає значення, куди... квитків, звичайно, не було. Були списки. І хтось пішов на літак замість нас. Це помітили занадто пізно. Зі мною було 11 людей, серед них маленькі діти, було вже 12 годин ночі. Потім група пасажирів пішла в бік американського військового табору. Ми пішли за ними, нас було багато, не менше тисячі. Раптом з'явилися американські військові і відтіснили нас назад", - розповідає вона.

Але все ж Сахра Карімі хоче в якийсь момент повернутися на батьківщину, навіть незважаючи на Талібан.

Нагадаємо, "Жінці відрубали пальці через манікюр": хто опинився в небезпеці в Афганістані після приходу талібів

Як повідомляв "Знай.ua", афганці вийшли на протест проти талібів, жорстокий розгін потрапив на відео - "Розстріляли..."

Знай.ua писав, 640 афганців набилися у вантажний літак США, щоб втекти із захопленого талібами Кабула: Ноїв ковчег