Німецьким вченим вдалося виростити міні-мозок з очима. Цей експеримент може дозволити повертати зір людям.

Вдалі досліди були проведені співробітниками університетської лікарні Дюссельдорфа. У місцевій лабораторії вони могли виростити міні-мозок з очними келихами, в яких зоровий нерв з'єднується з сітківкою, передає портал New Atlas.

Новостворені очі можуть реагувати на світло і посилати сигнали в мозок. Передбачається, що дані досліди дозволять краще досліджувати взаємодії очей і мозку під час розвитку ембріонів. Отримані результати також дозволять краще моделювати вроджених захворювань сітківки, а також перевірки ліків.

Дослідникам вдалося виростити триста чотирнадцять органоїдів, три чверті з яких сформували очні келихи. Вони з'явилися на тридцятий день, а дозрівали повністю на п'ятдесятий день. Примітно, що у людських ембріонів ці органи розвиваються з подібною швидкістю.

Популярні новини зараз
Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома
Показати ще

Подальші досліди вчених в цьому напрямку можуть визнати неетичним-навіть в такому міні-мозку здатні з'явитися зачатки самосвідомості.

Раніше повідомляли, рибалки натрапили на гігантське чудовисько, переплутавши його з колодою: "довжиною 2,5 метрів і вагою в кілька сотень кілограмів".

Також ми повідомляли, що вчені NASA розрахували дату зустрічі Землі з величезним астероїдом Бенну. За словами фахівців, ймовірність зіткнення Землі з цим астероїдом до 2300 року становить всього 1 до 1750.

Знай.иа писав, українські річки забруднені ліками від коронавірусу: визнання Кабміну.