Колишній президент України, який втік до Росії взимку 2014 року під час подій Революції Гідності, Віктор Янукович, звернувся до колишніх співвітчизників напередодні 30-річчя Незалежності держави.

Його звернення спочатку оприлюднили російські пропагандистські видання, а пізніше - адвокат Януковича Віталій Сердюк в соцмережі Facebook.

Президент-втікач не сказав нічого нового, повторивши раніше озвучені тези президента РФ Володимира Путіна.

Звернення починається з роздумів Януковича на тему "що набула Україна, а що втратила". Він неодноразово наголошує, що втратив владу в країні через "державний переворот", та нарікає на українських політиків, які розчарувалися в Росії.

"Нещодавно перший президент України Леонід Кравчук заявив, що найбільшою своєю помилкою він вважає те, що вірив Росії. Мені дивно чути таке від політичного діяча, який стояв у витоків української незалежності. Так, і до 2014 року в нас були розбіжності з Росією, але ми вирішували їх шляхом перемовин, взаємних поступок", - вважає Янукович.

Популярні новини зараз
Заплатите за троюрідну тітку, яку ніколи не бачили: на українців хочуть повісити борги померлих родичів Гарчать та кусають оточуючих: серед підлітків шириться дивна субкультура Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики
Показати ще

На своє виправдання Янукович говорить, що його період правління припадав на "непростий час". Проте він вважає, що його режим "забезпечував свободу слова навіть у тих випадках, коли ця "свобода" зазіхала на підвалини державності, не перешкоджав праву жителів західних областей споруджувати пам'ятники тим, кого вони вважали своїми національними героями навіть ціною образи історичної пам'яті жителів Південного Сходу, не переслідував членів націоналістичних організацій, вважаючи, що вони оцінять толерантність держави; на багато що закривав очі...".

Янукович впевнений, що Революція 2014 року – це насправді чийсь проєкт "Україна як Антиросія", і саме ці події називає причиною війни з Росією.

«Передайте цьому довбню, що він вже навіть не історія України. Він забутий, назавжди», «Нікому не цікаво його звернення», «Передайте йому привіт і гарний настрій. Був би він такий розумний років 7 тому», «Міг написати заяву про добровільну відставку і ніякої б війни не відбулося. Але вирішив утекти до Ростова. Вердикт: державна зрада», - пишуть в коментарях до звернення українці.

Раніше повідомляли, українці просять Володимира Зеленського збільшити орендну плату за землю: віддають роками за копійки.

Як повідомляв Знай.ua, тисячі українських багатоповерхівок під загрозою обвалу, мешканці б'ють на сполох: "не несуть відповідальності".

Знай.ua писав, отримують "надприбутки" за рахунок пасажирів? Українці вимагають терміново перевірити гаманці маршрутників.