У середу, 18 серпня, погода проллє грозові дощі на значну частину території країни. Максимальна температура повітря до +34 градусів буде спостерігатися в центральних, східних і південних областях. Синоптики попереджають про шквали. Пориви вітру сягатимуть 7-12 м/с.

Як повідомляє Укргідрометцентр, у західних областях – від +19 до +23 градусів, вночі температура триматиметься в межах від +9 до +14 градусів.

У центральних областях температура вдень від +22 до +32 градусів, вночі – від +14 до +20 градусів.

У північних областях цього дня температура повітря вдень триматиметься в межах від +21 до +24 градусів, а вночі – до +19.

У східних регіонах – вдень від +29 до +34, вночі – від +17 до +19. На півдні температура повітря - від +28 до +32 градусів вдень, нічна – від +17 до +20 градусів.

Популярні новини зараз
Тепер в ухилянтів заберуть останнє: змусять платити шалені гроші Будуть мобілізовані до ЗСУ: Рада прийняла важливе рішення Нові тарифи на газ в Україні: скільки він коштуватиме до квітня 2025 року Старі сковорідки не доведеться викидати: як у домашніх умовах подарувати посуду друге життя
Показати ще

Погода на 18 серпня, фото Укргідрометцентр

Відомий синоптик Наталка Діденко на своїй сторінці у Facebook повідомила, що у середу спека почне підніматися і свіже повітря разом з цим фронтом, і відповідно, дощі поширяться в східному напрямку.

"Східні регіони України будуть найдовше утримувати бурхливі градуси", - написала синоптик.

Народний прогноз погоди на 18 серпня в Україні

У цей день вшановується пам'ять святого Євстигнея. У колишні часи на Євстигнея їли сиру цибулю з хлібом, сіллю і квасом, чому були здорові. А в кімнатах розвішували зв'язки цибулин - щоб повітря очищалося. За старих часів в цей день визначали погоду на грудень: "Який Євстигней - такий і грудень".

Нагадаємо, що у світі кардинально зміниться клімат: що буде з Україною

Як повідомляв портал Знай.uа, для людства найближчі п'ять років стануть найспекотнішими за весь період спостереження.

Також портал Знай.uа писав, наскільки спека в Україні підніметься через 30 років: прогнози експертів.